Arınç: Savcılık olaya el attı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Okmeydanı'nda cemevinin önünde Uğur Kurt'un öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı."SAVCILIK EL KOYDU"Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Okmeydanı'nda cemevinin önünde bir vatandaşın başından vurulması olayıyla ilgili İstanb

Arınç: Savcılık olaya el attı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Okmeydanı'nda cemevinin önünde Uğur Kurt'un öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

"SAVCILIK EL KOYDU"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Okmeydanı'nda cemevinin önünde bir vatandaşın başından vurulması olayıyla ilgili İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nden bilgi aldığını belirterek, "Olayla ilgili savcılığın el koyduğunu, polislerin kullandığı silahların balistik muayenesinin yapılacağını ve bu şahsın başındaki kurşunun tespit edilerek sorumlular hakkında derhal tahkikatın sonuçlandırılacağını ifade ettiler." dedi.

"VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN BİLGİ ALDIM"

TBMM'de iki bakan hakkında verilen gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmaması görüşmelerinde muhalefetin Okmeydanı'nda bir toplumsal olay sırasında başından yaralanan Uğur Kurt ile ilgili istediği bilgileri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verdi. İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nden olayla ilgili bilgi aldığını söyleyen Arınç, "Bugün Okmeydanı'nda ismi İTO Lisesi olarak geçen binanın bahçesinde ve yakınında bir gösteri oldu. Esasen burada işgal amacıyla, gösteri yapmak amacıyla bazı toplumsal olayları protesto etmek adına birçoğu yasa dışı örgüt mensupları eylemler yapılıyor.

"2 POLİS TEDAVİ ALTINDA"

İTO Lisesi'nde emniyetin kayıtlarına göre eğitim-öğretimi durdurmak ve okulu işgal etmek amacıyla yüzleri maskeli ve molotoflu bir grup gelir. Takriben 30-50 kişi arasında. O sırada şortland aracı olarak biliniyor, buna molotof kokteyli atılıyor, aracın içindeki 2 polis ağır yaralanıyor. Bu iki polis Okmeydanı Hastanesi'nde tedavi altındalar. Başka bir şortland aracı bu polisleri korumak amacıyla olaya müdahale ediyorlar. Bu sırada bir çatışma yaşanıyor. Çatışma yerinde ve çatışan grupların içinde olmayan Uğur Kurt isimli yurttaşımız, oraya 100 metre kadar yakın olduğu söyleniyor, cemevinde bir arkadaşının annesinin cenazesine katılmak üzere gelen ve dışarıda bekleyen, olayları dışarıdan gözlemleyen yurttaşımız başından bir kurşun ile yaralanıyor. Hastaneye kaldırılıyor, ameliyattan çıktığını ve durumunun hayati tehlike arz ettiğini söylediler. Olayla ilgili olarak savcılık el koyduğunu, polislerin kullandığı silahların balistik incelemesinin yapılacağını ve bu şahsın başındaki kurşunun tespit edilerek sorumlular hakkında derhal bir takibatın sonuçlanacağını ifade ettiler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset