Arınç: Keşke o cümleyi söylemeseydi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" sözlerine ilişkin "Keşke o cümleyi söylemeseydi. Başbakan'ın eleştirileri doğrudur, haklıdır" dedi.Başbakan Yardımcısı Büle

Arınç: Keşke o cümleyi söylemeseydi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" sözlerine ilişkin "Keşke o cümleyi söylemeseydi. Başbakan'ın eleştirileri doğrudur, haklıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in konuşması hakkındaki değerlendirmelerine ilişkin, ''Sayın Başbakan'ımızın, bu cümleye yönelik eleştirileri doğrudur, haklıdır'' dedi.
 
Arınç, partisinin Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Güven'in konuşmasıyla ilgili kendisine soru sorulduğunu hatırlattı.
 
Çok açık bir şekilde bunun Hükümet meselesi olmadığını, Bakanlar Kurulu'nda da görüşülmediğini söylediğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti:
 
'Arkadaşlara, 'Madem sordunuz, şahsi fikrimi söyleyeyim' dedim. O yıllarda o bölgede yaşanan olayları, Meclis'te kurulan komisyonun raporlarına dayanarak konuştum ve 'Bu tür emniyet müdürleri, bu bölgede daha faydalı hizmet yapabilir' dedim.
 
O konuşmanın içinde tek başına bir cümle aldığınızda bu yanlış, sorunlu bir cümledir. Nedir o; 'Dağda ölen teröriste de ağlamak gerekir. Ağlamazsanız şöyledir'. Eskiden yaptığı bir konuşmayı anlatıyor. Evet, keşke o cümle olmasaydı.
 
Çünkü yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle. Başına, sonuna bakmazsanız, o konuşmanın bütününü dikkate almazsanız, sadece bu çıplak cümleyle bakarsanız o cümle bugün Türkiye'de terörle mücadele eden herkesi de terörden zarar görmüş herkesi de terörün ateşine maruz kalmış milyonlarca insanı da elbette rahatsız edebilir, üzebilir.
 
Sayın Başbakan'ımızın, bu cümleye yönelik eleştirileri doğrudur, haklıdır.
 
Şahsi düşüncemi ifade ederken konuşmanın tümünü dikkate alarak bunu yaptım ama Sayın Başbakan'ımız, Başbakan sıfatıyla konuşurken bu cümlenin yanlış anlaşılabileceğini, doğru olmadığını, Türkiye'nin bunu böyle anlaması gerektiğini çok güzel ifade etti.
 
Şahsi fikirlerimi söylerken çok özgürüm. Yanlış yaptığımı düşünürsem, 'Yanlış yaptım' derim. Ancak o çileleri çeken bir insan olarak, başından sonuna o yarım saatlik konuşmanın tümünü dikkate aldığımızda bu Emniyet Müdürü, Siirt'te başarılı olmuş, halkla bütünleşmiştir. Siirt'te hadise olmadı mı Oldu. 4 kızımızı bir arabanın içinde vurdular.
 
Ancak tümüne baktığımızda başarılı. Zaten başarılı olmasa, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmezdi. 1991-1995 yıllarında Diyarbakır'da da bu görevi yaptığında başarılı olduğuna göre, bu arkadaşımızın sözlerini tümüyle bir mesaj olarak algılamak lazım.
 
Ancak o sorunlu cümle, keşke o konuşmanın içinde olmasaydı veya onu izah etmek suretiyle bu yanlış anlamaların önüne geçilseydi. Dolayısıyla Başbakan'ımız, bir Başbakan sorumluluğuyla terörle mücadelede zafiyet oluşmaması bakımından bu söz üzerinde durmuştur. Ona da teşekkür ediyorum.''
 
'TAKDİRLE KARŞILIYORUM'
Bülent Arınç, pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'i Siirt Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemden tanıdığını ve başarılı işler yaptığını gördüğünü söylemiş, ''Konuşmanın içeriğine baktığımız zaman bunu takdirle karşılıyorum. Şahsi düşüncemi ifade ediyorum" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler