Arınç: İsrail ile görüşmeliyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması için Türkiye'nin İsrail'le görüşmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan ise konuyla ilgili Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile bir görüşme yaptıOrtadoğu'daki gelişmeler Türkiye'de s

Arınç: İsrail ile görüşmeliyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması için Türkiye'nin İsrail'le görüşmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan ise konuyla ilgili Mısır Cumhurbaşkanı Mursi ile bir görüşme yaptı

Ortadoğu'daki gelişmeler Türkiye'de siyaset gündemini meşgul ediyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin saldırıların durdurulması konusunda İsrail'le görüşmesi gerektiğini söyledi. Arınç, KKTC'nin kuruluşunun 29. yıl dönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenen resepsiyonda konuştu.
 
İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin şu anda dondurulmuş olduğunu hatırlatan Arınç, ''Yine de iki ülkenin bu olay dolayısıyla hiç olmazsa birbirleriyle bu facianın veya saldırıların durdurulması konusunda görüşmesi lazım'' diye konuştu.
 
'İNSANLIK DIŞI'
 
Türkiye'nin konu hakkında gereken her türlü çabayı da göstereceğini kaydeden Arınç, İsrail'in Gazze'ye saldırarak Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi'yi ''şehit etmesinin'', şehirdeki hedefleri vurmasının insanlık dışı bir davranış ve facia olduğunu ifade etti.
 
ERDOĞAN MURSİ İLE GÖRÜŞTÜ
 
Öte yandan Başbakan Erdoğan da akşam saaterinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Edinilen bilgiye göre, görüşmde Gazze'ye yönelik saldırılar başta olmak üzere bölgedeki gerginlik hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
DAVUTOĞLU: İNSANLIK SUÇU
 
Cibuti’de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise saldırıları ‘insanlık suçu’ olarak niteledi. Türk halkının her zaman Gazze'nin yanında olduğunu vurgulayan Davutoğlu ''Katliam ve suikastlar ile Ortadoğu'ya barış geleceğini düşünmek mümkün değil'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset