Ankara'daki saldırının amacı ortaya çıktı!

Ankara Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara yapılan saldırının ayrıntıları belli olmaya başladı. Yaklaşık 5 bin polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda da özellikle Dikmen, Keklikpınarı ve Oran Sitesi bölgelerini ablukaya al

Ankara'daki saldırının amacı ortaya çıktı!


Ankara Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara yapılan saldırının ayrıntıları belli olmaya başladı. Yaklaşık 5 bin polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda da özellikle Dikmen, Keklikpınarı ve Oran Sitesi bölgelerini ablukaya aldı.
Projektörlü helikopter ve kokuya duyarlı köpeklerle de iz süren polis, zanlıları Keklipınarı Akpınar Mahallesi'nde sıkıştırdı. Zanlıların silahla ateş açmaları üzerine çıkan çatışmada Muharrem Karataş ölü, Serdar Polat ağır yaralı olarak ele geçirildi. Polat, Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Karataş'ın cesedinde savcılık incelemesi sürüyor. Saldırıların arka planını Milat gazetesine değerlendiren uzman Türkiye'nin iyi gidişini engellemek isteyen örgütlerin bu saldırıyı planladığını ifade etti.
TARİHİ DAVALAR HEDEFTE
Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, DHKP-C, Ergenekon ve Kontrgerilla arasında organik bir bağ olduğuna dikkat çekerek, eylemlerle şuanda devam eden davaları etkilemeye çalışıldığını belirtti. Türkiye'nin tekrardan kaos ortamına sokulmak istendiğine dikkat çeken Orakoğlu, “DHKP-C paravan bir örgüt, bu örgütü farklı yapılar amaçları doğrultusunda kullanıyor” dedi.
YURTDIŞI BAĞLANTISI VAR
DHKP-C terör örgütünün yurtdışı bağlantıları olduğunu da vurgulayan Orakoğlu, Suriye tarafından Türkiye'ye karşı saldırı amaçlı kullanılma ihtimali üzerinde durulması gerektiğini işaret etti. Dezenformasyon yaratılarak Türkiye ve özellikle hükümet üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını anlatan Orakoğlu, “Hedefte AK Parti'nin oylarını düşürmek var. Seçim dönemine giriyoruz. Bir yandan gezi benzeri olaylar, bir yandan da bu tür saldırılarla gidişat engellenmek isteniyor” uyarısını yaptı.
ANTİDEMOKRATİK ARAYIŞ İÇİNDELER
Eski MİT mensubu Mahir Kaynak, yapılan eylemlerin hedefinde AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğuna dikkat çekerek, “Ülke 2014'te önemli bir dönem yaşayacak. Yaklaşan seçimler bu döneme kadar atılan demokratikleşme adımlarını perçinlemesi yönünden çok değerli. Bu seçim döneminde AK Parti'yi saf dışı bırakmak isteyen yapılar harekete geçti. Önce Gezi eylemleri devam edecek dediler şimdi de bu saldırıyı yaptılar” dedi.
NİYETLERİ DEMOKRATİKLEŞMEYİ DURDURMAK
Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen demokratikleşme paketinin birlerini rahatsız ettiğini de vurgulayan Kaynak, “Demokratikleşme paketi ile birçok konu hakkında adım atılacak. Türkiye'nin demokratikleşmesinden rahatsız olan yapılar bir takım karanlık eylemler yapmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset