"Allah şahit olsunki yeni Türkiye'yi kuracağız'"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Şimdi diyor ki bana bir 4 yıl verin yeter diyor. Şimdi Kağıthane’ye Kağıttepe diyen, oy atmak için sandığını bulamayana 4 yıl 4 saat bile verilir mi? Niye 4 yıl istiyor, çünkü biliyo

"Allah şahit olsunki yeni Türkiye'yi kuracağız'"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Şimdi diyor ki bana bir 4 yıl verin yeter diyor. Şimdi Kağıthane’ye Kağıttepe diyen, oy atmak için sandığını bulamayana 4 yıl 4 saat bile verilir mi? Niye 4 yıl istiyor, çünkü biliyor ki hazinemiz bereketlendi” dedi.
 
Maltepe Meydanı’nda halka seslenen Başbakan Davutoğlu, konuşmasında ana muhalefet partisi liderini eleştirdi. Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu yalan dolan edebiyatı yapıyor. Şimdi biz onlara birer birer ders vereceğiz. 2002’de biz iktidara geldiğimizde bu memleket İMF’den borç dilenen bir konumundaydı. Bu borç defterini kim kapattı. 2002’den bu yana milli gelirimiz 230 milyar dolardı, şu anda 830 milyar dolar. Kişi başına düşen milli gelirimiz 2 bin 503 dolardı şimdi 10 bin 440 dolar. Buradan yükselen bir Türkiye çıkmaz mı? Şimdi Kılıçdaroğlu gittiği her yerde Türkiye’de diyor 200 liranın altında geliri olan 17 milyon kişi var. Toptan, külliyen yalan. Bizim dönemimizde öğrenci bursumuz bile 300 lira. Engelli kardeşlerimize 25 lira veriliyordu, şu anda 417 lira veriyoruz. Yaşlı maaşı 45 liraydı, şimdi 200 lira. Bunlar sosyal yardımın en düşükleri. Bir aile de engelli varsa ona ayrıca 780 lira bakım maaşı veriyoruz. Şimdi bunları görenler her yerde bize teşekkür ediyor. Kılıçdaroğlu ise yalan üretiyor. Bunun hesap anlayışı yok. Bu Kılıçdaroğlu’na bir hesap dersi verecek miyiz? Şimdi diyor ki bana bir 4 yıl verin yeter diyor. Şimdi Kağıthane’ye Kağıttepe diyen, oy atmak için sandığını bulamayana 4 yıl 4 saat bile verilir mi? niye 4 yıl istiyor, çünkü biliyor ki hazinemiz bereketlendi. 119 milyar Türk lirasıydı bütçemiz şimdi 479 milyar Türk lirası. Şöyle dönüşüyor; aynen SSK’daki gibi hazineyi tam takır edeyim sonra bırakıp gideyim diyor. İzin verir misiniz? Birde akıl hocası bulmuş çok da yakışıyor. Kemal Derviş. Aynen 2002 Türkiyesine geri dönmek. Kılıçdaroğlu kasayı boşaltacak Kemal Derviş’te gelip milletin gelirini kesip kesip kasayı acaba toplayabilir miyim diyecek. Kemal Derviş Türkiye’sine döner miyiz biz. Hesap uzmanıyım ben diyor. Eğer hesap uzmanı olsaydı o rakamları arka arkaya koymasını bilirdi. Buradan söylüyorum sözleri yalandır” dedi.
 
“BİZİ SENDELETEMEZLER, DURDURAMAZLAR”
 
Konuşması sık sık ‘Türkiye Seninle Gurur Duyuyor’ tezahüratları ile kesilen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
“Bu dev artık ayağa kalktı. Bu devin yürüyüşü için hep beraber yola çıkacak mıyız? Bizi sendeletemezler, durduramazlar. Türkiye’nin bu kalkınmasından hem bütün ülke hem bütün vatandaşlarımız istifade etti. Asgari ücreti 7 kat arttırdık, 184 liraydı bin Türk Lirasına çıkarttık. Emekli maaşlarını istismar ediyorlar. Emekli kardeşlerimize sesleniyorum; 100 lira seyyanen zamla bütün emekli kardeşlerimize bin liranın altında olanlara yüzde 20 zam yaptık. Ama şunu bir kez daha teyit ediyorum. Emekli maaşını her bir kademede 6 kattan 10 kata kadar arttıran AK Parti’dir. Hiçbir şekilde emekli kardeşlerimizi enflasyon karşısında ezilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. En düşük memur maaşı 297 liraydı, şimdi bin 900 lira. Emekli maaşları her kademede SSK’da, BAĞ-KUR’da, memur maaşlarında, hepsinde 4 ila 10 misli arttı. Büyük iyileştirmeler yaptık. Seçim öncesinde de sonrasında da biz hiçbir zaman yerine getirmediğimiz vaadi dile getirmedik. İnşallah en yakın zamanda emeklilerimizle ilgili de hayat standardını daha da yükseltecek her türlü adımı atacağız. Taşeron kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Geçen sene ilgili yasayı biz çıkarttık. Asli işte çalışan hiç kimse artık taşeron statüsünde çalışmayacak. Karayollarında bulduğumuz formülle kesin bir çözüm getireceğiz.”
 
2002 yılından bu yana yapılan altyapı üst yapı hizmetleri ile yeni projelere ilişkin bilgiler veren Başbakan Davutoğlu, Esenler’de temeli atılan yeni Şehir Parkı ile Gezi Parkı eylemcilerine yönelik eleştirilerini burada da yineledi.
 
“ALLAH MİLLET ŞAHİT OLSUN Kİ YENİ TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ”
 
Başbakan Davutoğlu, “Allah millet şahit olsun ki yeni Türkiye’yi kuracağız. 2023’e yürüyeceğiz, 2053’e yürüyeceğiz, 2071’e yürüyeceğiz. Dünyada adaleti hakim kılacağız. Ve bütün dünyada bu al bayrağı dalgalandıracağız. Ak kadronun ak yolcuları 7 Haziran’a hazır mıyız? 7 Haziran’a kadar her ilçeyi, mahalleyi, sokağı, evi dolaşacak mıyız? Biz hiç kimsenin görüşüne hayat tarzına karışmadık. Herkese özgürlük diyecek miyiz? 7 Haziran’da İstanbul’da yeni bir destan yazacak mıyız? Biz İstanbul’a her zaman güvendik. Söz mü?, Söz mü? Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.
 
Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katılımcılara kırmızı ve beyaz renkli karanfil attı. Daha sonra AK Parti yöneticileri topluca sahneye çıkarak halkı selamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset