"Allah Erdoğan'dan korusun!"

CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıkladığını belirterek "Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak önümüzdeki dönemde halkımızın önüne k

"Allah Erdoğan'dan korusun!"

CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıkladığını belirterek "Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak önümüzdeki dönemde halkımızın önüne koyacağımız bir isimdir. Aktif siyasetin içerisinde yer almamış bir isim. Mutlaka tanıyan veya tanımayan olacaktır ama çok tanınmak maharet değildir” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı’ndan beraberindeki CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ile basın toplantısı düzenleyen CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye’yi 20 bölgeye ayırdıklarını söyledi.

Tezcan, Cumhurbaşkanı seçimi için hazırlık bölge toplantıları yaptıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı olduktan sonra "Başbakan’ı da kukla gibi idare ederim. Hükümeti de kukla gibi idare ederim, sorumluluğum olmayacak ama yetkim olacak" demeyen bir Cumhurbaşkanına Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu ifade eden Tezcan, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Bu bölge toplantıları çerçevesinde parti örgütümüzü Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlıyoruz. Dün partimizin teklifiyle Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği ve inanıyorum ki bugün ve yarın arka arkaya dalga olarak gelecek diğer siyasi hareketlerinde desteğiyle toplumda büyük uzlaşmayla bir Cumhurbaşkanı adayı ile çıkacağız. Sayın genel başkanımız ve Devlet Bahçeli dün bu noktada uzlaştıkları ismi açıkladılar. Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak önümüzdeki dönemde halkımızın önüne koyacağımız bir isimdir. Aktif siyasetin içerisinde yer almamış bir isim. Mutlaka tanıyan veya tanımayan olacaktır. Ama önümüzdeki günlerde tanınacaktır. Çok tanınmak maharet değildir. Eğer çok tanınmak maharet ise en fazla tanınan bugün Türkiye’nin en fazla başına bela olan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Rahatsız olduklarını biliyoruz. Çatışma dili ve kültürünü ortadan kaldırmak üzere Türkiye’nin bütün kesimlerini bir araya getirecek laik Cumhuriyete inanmış, Türkiye’de bütünlüğü temsil edecek, kavganın üzerinde anayasal sınırlar içerisinde hareket etmeyi içinde sindiren bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.

Bu çerçevede baktığımız zaman ben Cumhurbaşkanı olduktan sonra Başbakan’ı da kukla gibi idare ederim hükümeti de kukla gibi idare ederim sorumluluğum olmayacak ama yetkim olacak demeyen bir Cumhurbaşkanına Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Aksi halde devlet krizi ortaya çıkar. Bugün Recep Tayyip Erdoğan net olarak bir şey söylüyor ben Cumhurbaşkanı olup Türkiye’yi yönetmek istiyorum Cumhurbaşkanlığı koltuğundan diyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğu Türkiye’yi yönetme koltuğu değildir. Cumhurbaşkanlığı koltuğu Türkiye’yi temsil etme koltuğudur. Milleti temsil etme koltuğudur. Dünya’da temsil etme koltuğudur. Milletin birliğini bütünlüğünü temsil etme koltuğudur. Devlet dengelerini temsil etme koltuğudur. İcraat makamı değildir. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu nefret dilini taşımayan suhulet ve sükûnet içerisinde devlet dengelerini yerine oturtacağı bir Cumhurbaşkanı figürüne ihtiyacı var. Gidilen her yerde böyle bir figür tarif edilmiştir. Aktif siyasetin içerisinde olmayan 76 milyonu kucaklayan çatışma dili kullanmayan halkın içinden laikliğe saygılı, geleneksel değerlerimizi taşıyan bir Cumhurbaşkanı figürüdür.” 

Tezcan, konuşmasında AK Partili Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in açıklamalarına da vurgu yaparak "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundan atılan adımın ne kadar doğru olduğunu göreceksiniz. Bugün öyle bir tablo vardır ki, dün Hüseyin Çelik çıkmış aslı varken suretine ne gerek var diyor, dikkat edin bu önemli bir itiraftır. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız hiçbir zaman aslı dedikleri Recep Tayyip Erdoğan’a çıkarılacak bir aday olmamıştır ve olamaz. Zerre kadar benzemesi mümkün değildir. Allah bu milleti Recep Tayyip Erdoğan’ın suretinden korusun” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset