Allah bu milleti çapulcu olmaktan korusun

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bir nikah töreninde söylediği 'Bu iki çapulcuya ömür boyu mutluluklar, onlardan yeni çapulcular bekliyorum' sözlerine tepki gösterdi. Arınç, "Bu zihniyette sizi Tunceli'nin O

Allah bu milleti çapulcu olmaktan korusun
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bir nikah töreninde söylediği 'Bu iki çapulcuya ömür boyu mutluluklar, onlardan yeni çapulcular bekliyorum' sözlerine tepki gösterdi. Arınç, "Bu zihniyette sizi Tunceli'nin Ovacık'ın da muhtar bile yapmazlar" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın yeni binasının açılış törenine katıldı. Kurdele kesiminin ardından toplantı odasında açıklamalarda bulunan Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un oğlunun nikah törenindeki sözlerini eleştirdi. Nikah şahidi olan Kılıçdaroğlu'nun, evlilik cüzdanını çifte verirken "Bu iki çapulcuya ömür boyu mutluluklar, onlardan yeni çapulcular bekliyorum" şeklindeki sözlerini değerlendiren Arınç, "Allah aklımızı korusun. Böyle bir genel başkan Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmıyor. Siz böyle giderseniz iktidar partisi olamazsınız. Bu zihniyette sizi Tunceli'nin Ovacık'ın da muhtar bile yapmazlar" dedi.
 
İNSANLARIN ÜSLUBUNA DİKKAT ETMESİ GEREKİR
 
İnsanların üslubuna dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Arınç, şunları söyledi: "Milletimiz inançlıdır. İnancını yaşamaya çalışır. Toplumun ortak değerleri vardır. Toplumda edepli olmak saygın bir ilkedir. İnsanın üslubuna dikkat etmesi, argodan kaçınması gerekir. İnsanlar birbirlerine nezaketle muamele ederler. Bir insana edepsiz denilse alkışlanacak bir şey değildir. Ahlaksız denmesi bir insan için yükseltici bir vasıf değildir. Bir kimse evladının edepsiz olmasından memnuniyet duymaz"
 
KILIÇDAROĞLU'NA YAKIŞMADI
 
Açılış törenine gelirken CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun nikah törenindeki açıklamalarını okuduğunu belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Bursa'da da Manisa'da da bir nikaha katıldığım zaman gençleri tebrik ediyorum. Onlara mutluluk diliyorum. Ondan sonra evliliğin önemini anlatıyorum. Peygamberimizin sünnetinden bahsediyorum. Kılıçdaroğlu farklı bir şey yapmış. Kendisine yakışmayan bir dilekte bulunmuş. Orada evlenen gençlere 'çapulcu' diye hitap etmiş. 'İki çapulcuyu tebrik ediyorum, yeni çapulcular bekliyorum' demiş. Ben Ipad'de okudum, onun yalancısıyım. Çapulculuk güzel bir şey değil. Bu ülkede çapulcu sayısı 3'ü, 5'i geçmez. Başbakanımız '3-5 çapulcuya bu meydanı bırakmayız' dedi. Kendini bu 3-5'in içinde görenler müstesna. 76 milyon kendisine çapulcu diye hitap etmez"
 
ÇAPULCULUK ÖZENİLECEK BİR ŞEY DEĞİL
 
Çapulculuğun özenilecek bir şey olmadığına dikkat çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz hayırlı evlat derken, İktidara gelme adayı Kılıçdaroğlu, bu güzellikler karşısında 'çapulcu bekliyoruz' diyor. Çapulculuk özenilecek bir şey değil. Kimse çocuğunun çapulcu olmasını istemez. Milli eğitimin temel ilkelerinde çapulcu yetiştirmek var mıdır? Hangi değerlerimizin içinde olabilir. Siz bu sıfatı benimsediğinize göre kendiniz için de bu sıfatı uygun görüyor musunuz? Kızınız, oğlunuz var. Oların da çapulcu olmasını mı istiyorsunuz? Biz çapulcu değil, iyiyi, güzeli talep eden bir toplum istiyoruz. Taksim'de bir kadının elindeki bir afişte 'Babası ayyaş, annesi çapulcu, çocuğu devrimci' yazıyor. Ayyaşlık Türkiye toplumunda yer alan bir şey değildir. Sabah akşam içmek doğru bir şey değil. Bunun bir ölçüsü var. Sağlığına zarar vermeyecek kadar iç. İçilecekse usulüyle içilecek. Toplum belirli kurallar koymuştur. Kim evindeki pencerelerin, duvarların kaldırılıp dışarıdan içerisinin görünmesini, girilmesini ister? Aile mahrumiyetini korumak için yaptığımız şeyler var"
 
SİZİ MUHTAR BİLE YAPMAZLAR
 
Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmadığını dile getiren Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Siz böyle giderseniz iktidar partisi olamazsınız. Bu zihniyette sizi Tunceli'nin Ovacık'ın da muhtar bile yapmazlar. Tunceli'nin hiçbir köyünde hiçbir muhtar çocuğunu çapulcu olarak görmez. Kendisine çeki düzen versin. Akşam, 'Yarabbi dilim sürçtü' diye dua etsin. Akşam dua edelim. Allah bu milleti çapulcu olmaktan korusun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler