Albay firarda! Her yerde aranıyor...

Balyoz davasında mahkemenin hakkında verdiği 16 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Deniz Albay Haldun Ermin, Ankara GATA’dan firar etti. Ermin’e refakat eden 3 asker ile ilgili soruşturma açıldı, polis ve Merkez Komutanlık ekipleri gece 5 adre

Albay firarda! Her yerde aranıyor...

Balyoz davasında mahkemenin hakkında verdiği 16 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Deniz Albay Haldun Ermin, Ankara GATA’dan firar etti. Ermin’e refakat eden 3 asker ile ilgili soruşturma açıldı, polis ve Merkez Komutanlık ekipleri gece 5 adrese arama yaptı, ancak Ermin’e ulaşılamadı.

Mamak Askeri Cezaevi’nde kalan Ermin, uzun zamandır tedavi gördüğü cezaevi revirinden önceki gün Ankara GATA’ya sevk edildi. Hastanenin üroloji servisinde sağlık kontrolünden geçen Ermin, yatış işlemlerinin ardından servise alındı. Ermin, burada kapısında bekleyen 2 askeri atlatarak firar etti. Olayın ortaya çıkmasının ardından GATA Komutanlığı gelişmeleri Merkez Komutanlığı’na aktardı.

5 ADRESE BASKIN

Merkez Komutanlığı’nın Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi vermesi üzerine firari albayın yakalanması için çalışma başlatıldı. Merkez Komutanlığı ekipleri ile polis, Ermin’in ailesinin kaldığı subay lojmanları ile gidebileceği 5 adrese baktı. MOBESE ve güvenlik kameraları da tarayan ekipler, Ermin’in izini bulamadı. Ermin’i GATA’ya götüren 3 asker için de soruşma başlatıldı.

16 YIL CEZA ALMIŞTI

Balyoz Plan Semineri’nin yapıldığı 2003’te Deniz Harp Akademisi Öğrenci Subayı olan Ermin’in ele geçirilen Amiral-1 belgesinde, Suga Harekat Planı’na destek veren ve terfi ettirilmesi düşünülen kişiler arasında ismi geçiyordu. Mahkeme kararına göre, Deniz Kuvvetleri’nde görevli amiral ve amiral olması muhtemel kişilere ait belgede ise Ermin’in tuğamiral olacağının belirtildiği yer alıyordu. Kararda Ermin’in isminin Öncelikli ve Özellikli Görevlendirme Belgesi’nde de yer aldığı, çalışma grubunda görevli 8 subaydan biri olduğu, harekâtların öncelikli yapılacağı yerlerle ilgili teklifler hazırladığı kaydedildi.

Yargıtay'ın onamasıyla cezası kesinleşen Ermin, TSK’dan ihraç edilecek. Er rütbesine düşürülecek olan Ermin, gerekli gün sayısını doldurmuşsa sadece emekliye ayrılarak emekli maaşı alma hakkına sahip olacak.

Ermin, 2010 yılında Oslo Askeri Ateşesi Kurmay Albay'ı olarak görev yapıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset