AKP'de büyük şok! 4 bin kişi istifa etti ve...

CHP’ye geçen isimler arasındaki Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Yunus Kalkan, adalet kavramının parti adında sadece bir figür olduğunu belirterek, “Ak Parti İstanbul İl yapılanmasının şövenist yaklaşımları ve sadece bir bölgeden adayları beli

AKP'de büyük şok! 4 bin kişi istifa etti ve...

CHP’ye geçen isimler arasındaki Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Yunus Kalkan, adalet kavramının parti adında sadece bir figür olduğunu belirterek, “Ak Parti İstanbul İl yapılanmasının şövenist yaklaşımları ve sadece bir bölgeden adayları belirlemesi bizim istifa etmemizdeki en büyük etken” dedi.

Seçime sayılı saatler kala partilerde toplu istifalarla saf değiştirmeler sürüyor. Ankara’da bin kişinin AKP’den istifa ederek MHP’ye katılmasının ardından Esenyurt’ta da AKP’den istifa eden yaklaşık 4 bin kişi CHP’ye katıldı. CHP’ye geçenler arasında AKP Esenyurt aday adayı Yunus Kalkan da var. Kalkan, partilerinden yaklaşık 3 bin kişiyle birlikte istifa ederek CHP’ye geçtiklerini ve CHP adayı Çetin Çapan’la birlikte olacaklarını belirterek, “Bu toplu istifayı sadece 3 bin-4 bin olarak görmemek gerekiyor. 15-20 binler ifade edilen bir hareket olduğunu ve seçimi doğrudan etkileyebileceğini çok rahat söyleyebilirim. Ak Parti İstanbul İl yapılanmasının şövenist yaklaşımları, sadece bir bölgeden adayları belirlemesi bizim istifa etmemizdeki en büyük etken. Esenyurt özelinde de Dr. Gürbüz Çapan’a yapılan haksızlık üzüntü verici. Biz seçimi bir yarış olarak görüyoruz. Ancak bunu bir savaş olarak gören arkadaşlar var” diye konuştu.

Gökçek’e tepki: 1000 kişi istifa etti

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 1000 kişi Ak Parti’den istifa etti. Ak Parti İlçe Başkanlığı’ndan bir ay önce istifa ederek MHP Belediye Meclis üyesi adayı olan Ramazan Şimşek’in açtığı seçim bürosunda yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ramazan Şimşek için ‘Biz o çocuğu hiç sevmemiştik’ demişti. Şunu belirtelim; biz de Melih Gökçek’i hiç sevmedik” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset