AKP Kamer Genç'e neden saldırıyor?

 CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, Cumhuriyete, Atatürk'e ve Türkiye'ye sahip çıktığı, AKP'nin yolsuzluklarını gündeme getirdiği için hedefte olduğunu söyledi  Kamer Genç'in Japonya Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyonda Başbakan Erdoğan'ın eşi Emin

AKP Kamer Genç'e neden saldırıyor?

 CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, Cumhuriyete, Atatürk'e ve Türkiye'ye sahip çıktığı, AKP'nin yolsuzluklarını gündeme getirdiği için hedefte olduğunu söyledi

  Kamer Genç'in Japonya Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyonda Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına tepki göstermesi, AKP ve iktidara yakın gazete ve yazarlar tarafından linç kampanyasına dönüştürüldü.

  Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından örgütlenen ve CHP Genel Merkezine gönderilen bir grup kadına Kamer Genç protestosu yaptırıldı.

  'AKP DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ İSTİYOR!'

  Yaşanan gelişmeleri Aydınlık'a değerlendiren Kamer Genç, kendisinin hedef alınmasının tavrından kaynaklandığını kaydederek, "Ben AKP'nin yolsuzluklarını dile getiriyorum. Cumhuriyete, Atatürk'e, Türkiye'ye sahip çıkıyorum. Bu nedenle hedefim. AKP'nin derdi benim bu konularda taviz vermemem" dedi.

  'BENİ ENGELLEYEMEZLER'

  Haksızlıklara baş kaldırdığını, sonuna kadar direndiğini kaydeden Kamer Genç, AKP'nin kendisine kimsenin muhalefet etmesini istemediğini, dikensiz gül bahçesi istediğini bildirdi.

  AKP'ye bu fırsatı vermeyeceğini ifade eden Genç, "Sonuna kadar Cumhuriyeti, Atatürk'ü, Türkiye'yi savunmaya devam edeceğim. AKP'li birkaç kişi beni yolumdan döndüremez. Hele hele Emine Erdoğan'a yağ çekip ikballerini garanti etmeye çalışan üç beş AKP'li beni engelleyemez" diye konuştu.

  'HERKESİ VİCDANLI OLMAYA DAVET EDİYORUM'

  Kamer Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında da eleştirilere yanıt verdi. Genç, "Herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum. Burada Emine Hanım'a karşı ne saldırı var ne kadına şiddet var, böyle bir şey olur mu? Orada Emine Hanım olmasaydı da Tayyip Erdoğan'ın oğlu da olsaydı aynı müdahaleyi ederdim. Herkes vicdanlı olsun" ifadelerini kullandı.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in kendisine yönelik sözlerini değerlendiren Genç, "Gaziantepspor, Elazığspor maçı vardı. Fatma Şahin gidiyor, sporcuların soyunma odasına, diyor ki, 'Bu maçı kazanın size 500 bin lira prim. Fatma'ya soruyorum, nasıl oluyor da sen gidiyorsun gençlerin soyunma odasına, 500 bin lirayı nasıl ifade edersin, bu Teşvik Şikesi değil mi?" dedi.

Kamer Genç'i hedef haline getiren olaylardan bazıları:

 * "Gül'ün Cumhurbaşkanlığını tanımıyorum" tavrında ısrar etmesi

 * Tunceli'de dağdaki PKK bayrağına tepki göstermesi ve indirilmesini sağlaması

 * AKP'li Fatma Şahin'e "Atatürk olmasaydı hangi şeyhin bilmem kaçıncı eşi olurdun" diyerek Atatürk ve Cumhuriyeti savunması

 *Milli Anayasa Forumlarına katılarak destek vermesi

 * AKP'nin meşru bir iktidar olmadığını sürekli vurgulaması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler