Ak Parti'yi bitirecek 3. plan ne?

Türkiye 2013 yılını sarsıcı operasyonlarla tamamlarken fırtına dinecek gibi görünmüyor.2014 yılı AK Parti ve Erdoğan için çok daha sancılı olacak. Erdoğan'sız AK Parti planı işlemeyince bu kez AK Partisiz ve Erdoğan'sız Türkiye planı uygulanacak.2014 için

Ak Parti'yi bitirecek 3. plan ne?

Türkiye 2013 yılını sarsıcı operasyonlarla tamamlarken fırtına dinecek gibi görünmüyor.

2014 yılı AK Parti ve Erdoğan için çok daha sancılı olacak. Erdoğan'sız AK Parti planı işlemeyince bu kez AK Partisiz ve Erdoğan'sız Türkiye planı uygulanacak.

2014 için şok plan ise AK Parti'yi istifa ettirerek hükümetten gönderme üzerine kurulu. Bu plana göre 2014'ün ilk aylarında 50 milletvekili AK Parti'den istifa edecek ya da ettirilecek.

İşte 2014'ün kabus senaryosu;

BİRİNCİ RAUND GEZİ

Yeni bir yıla giriyoruz. 2014'te siyasette neler olacak? Her şeyi öngörmek zor ama bazı ipuçları neler olabileceğini gösteriyor. Şu çok açık; birkaç yıldır yapılanlarla hedeflenen belli: Siyaset dizayn edilmek isteniyor. Bunun için de en başta Başbakan Erdoğan'ın önü kesilerek, zayıf bir AK Parti hedefleniyor. Bu girişimin ilk raundu Gezi olaylarıydı.

İKİNCİ RAUND YOLSUZLUK

Şimdi yargı -polis eksenli yolsuzluk dosyasıyla ikinci raunt yaşanıyor. Bu kez daha etkili bir yöntemle ringe çıktılar. En önemlisi de Süleyman Seyfi Öğün hocanın dediği gibi bu maçta boksör eldiveninin içine "muşta" saklanmış durumda. Siz onu eldiven olarak görüyorsunuz ama içinde muşta var ve bu nedenle her yumruk çok daha etkili.

ÜÇÜNCÜ RAUND İSTİFALAR

Denilen şu: AK Parti içinden 50 civarında milletvekili istifa ettirilerek üçüncü raunda geçilecek.

Bu noktada 2014'ün siyasi aktörlerine yakından bakmakta yarar var. İlk akla gelen 4 aktör dikkat çekiyor, Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Mustafa Sarıgül...

Her şeye rağmen en güçlü aktör yine de Başbakan Erdoğan... Cumhurbaşkanı Gül'ün ne yapacağını göreceğiz ama Haşim Kılıç'ın ve Sarıgül'ün yeni roller üstlenmeye hazır olarak bekledikleri sır değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler