AK Parti'nin 2015 seçimlerinden beklediği oy!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, bugünkü köşesinden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptığı röportajın detaylarını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 aylık performansını değerlendiren Akdoğan, "İyi ve yapıcı gördüm" yorumund

AK Parti'nin 2015 seçimlerinden beklediği oy!
Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, bugünkü köşesinden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptığı röportajın detaylarını yazdı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 aylık performansını değerlendiren Akdoğan, "İyi ve yapıcı gördüm" yorumunda bulunurken, Haziran 2015'te yapılması planlanan seçimlerle ilgili yüzde 50 oy beklentisini açıkladı.
 
Paralel yapıyla mücadeleye devam mesajı da veren Akdoğan, şunları söyledi:
 
ERDOĞAN'IN PERFORMANSI NASIL?
 
İyi ve yapıcı görüyorum. Yeni Türkiye’de yeni bir farklı vizyon ortaya koyduğunu görüyorum. Bunu fırsata çevirmek, iyi niyetle karşılık vermek lazım.
 
MUHALEFETLE DİYALOG NASIL KURULACAK?
 
Bu yeni dönemde, burada Cumhurbaşkanı da Başbakan da çok iyi niyetle elini uzattı, kapısını açtı, işbirliğinden yana olduğunu gösterdi. Bunun havada kalmaması lazım. İyi niyetle bu yeni dönemde ilişki biçimlerini de yeniden tanımlamak uzlaşıya açık olmak lazım. Biz birçok konuda muhalefetle ilişkilerde de, basın konusunda da bunu görüyorsunuz, davet edilen gazetelerde, Cumhurbaşkanı’nın TÜSİAD ziyaretinde de görüyorsunuz. Mümkün olduğu kadar diyalogdan kaçınmamak gerek. Farklı düşünebiliriz, eleştirebiliriz ve saire ama siyasetin temel zemini diyalog olmalı. Bunun üzerinden herkes ne söyleyecekse birbirine söyleyebilmeli.
 
PARALEL YAPI BİTMEDİ!
 
Devletin vermesi gereken bu mücadele, ulusal güvenliğimizi ilgilendiriyor. Bu idari tedbirler alındı, yer değiştirmeler birtakım şeyler. Daha önemli olan farkındalık oluşmasıdır, bir güven sarsılmasının yaşanmasıdır. Ben bunu çok önemsiyorum.
 
2015 SEÇİMLERİNDE ÇITA YÜZDE 50
 
Yüzde 50’nin üzerine çıkarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler