AK Partili vekilden Suriye iddiası

 AK Parti'li Gök, Türkiye'yi savaşa çekmek niyeti ile Akçakale saldırısını kimlerin gerçekleştirebilecekleriyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Suriye'de konuşlanmış art niyetli bazı Şii/PYD şer odakların

AK Partili vekilden Suriye iddiası

 

AK Parti'li Gök, Türkiye'yi savaşa çekmek niyeti ile Akçakale saldırısını kimlerin gerçekleştirebilecekleriyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.
 
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Suriye'de konuşlanmış art niyetli bazı Şii/PYD şer odaklarının Türkiye'yi savaşa çekmek niyeti ile Akçakale saldırısını gerçekleştirmiş olabileceklerini söyledi.
 
SALDIRININ ARKASINDA Şİİ/PYD OLABİLİR
Büyük fotoğrafa bakarak saldırıları değerlendirmek gerektiğini belirten Gök, "Zamanında hasta adam olarak nitelendirdikleri Osmanlı Devleti'nin devamı olan Türkiye'nin gerek ekonomik, gerek iç ve dış siyasette etkin olmasını içlerine sindiremeyen şer odakları derin bir girdaba çekmek istiyorlar.
 
Saldırıyı, bölgedeki istikrarı baltalamak amacı ile Suriye'nin muhtelif yerlerinde konuşlanmış bazı silahlı Şii ve PKK'nın Suriye uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) mensupları tarafından gerçekleştirilmiş olabilir.'' dedi.
 
SAĞDUYULU OLMAK GEREKİR
Gök, 5 kişinin ölümü sonrası Akçakale'de bazı çevrelerin halkı provoke ederek siyasi rant elde etmeye çalıştıklarını da söyledi.
 
 
Halkı olay anından itibaren galeyana getirip AK Parti Hükümeti aleyhine slogan attırmaya çalıştıran bazı provokatör grupların Akçakale halkının sağduyusu sayesinde birkaç küçük çaplı olay dışında emellerine ulaşamadıklarını belirten Gök, "Biz AK Parti Hükümeti olarak bölge insanımızın her zaman yanındayız.
 
5 vatandaşımızın ölümünden siyasi olarak nemalanmak insafsızlıktır. Bu olay artık devlet meselesidir. Büyük devlet olmanın gereği sağduyulu olmayı gerektirir.'' şeklinde sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler