AK Partili başkan para bulamayınca...

Bursa’nın İznik İlçesi’ne bağlı Boyalıca Beldesi Belediye Başkanı AK Parti’li Ali Çil, kanalizasyon projesi için İller Bankası’na var olan borç nedeniyle kredi alamayınca, bankadan kendi adına tüketici kredisi çekerek borcu kapattı ve proje için onay aldı

AK Partili başkan para bulamayınca...

Bursa’nın İznik İlçesi’ne bağlı Boyalıca Beldesi Belediye Başkanı AK Parti’li Ali Çil, kanalizasyon projesi için İller Bankası’na var olan borç nedeniyle kredi alamayınca, bankadan kendi adına tüketici kredisi çekerek borcu kapattı ve proje için onay aldı.

Önceki dönem başkanının kanalizasyon bulunmayan beldeye belediye hizmet binası için 200 bin lira kredi çektiğini ve bu nedenle belediyenin borçlandığını belirten Ali Çil, "Borcu kapatınca 2.5 milyon liralık kredi aldık. Bu parayla kanalizasyon şebekesini hem de arıtma tesisini yapacağız" dedi.
 
Saadet Partisi listesinden girdiği seçimde başkan seçilen ve daha sonra Has Parti’ye geçen Ali Çil, Numan Kurtulmuş ile birlikte Ak Parti’ye katıldı. Başkan seçildikten sonra beldenin altyapı çalışmaları için kolları sıvayan Ali Çil, birikmiş borçlarla karşılaşınca önce bunları ödeme yolunu seçti. Kanalizasyon olmayan beldeye belediye hizmet binası için çekilen 200 bin lira krediyi ödeyen Çil, 3 yıldan bu yana ödenemeyen SGK pirim borçlarını da yapılandırarak taksitlendirince belediyenin kasasında para kalmadı.
 
Seçimlerde söz verdiği kanalizasyon şebekesini yaptırmak için İller Bankası’ndan kredi isteyen Çil’e banka, "40 bin lira borcunuz kaldı. Kapatırsanız yeni kredi veririz" yanıtını verdi. Çil bunun üzerine çözümü kendi adına banka kredisi çekmekte buldu. 25 bin lira tüketici kredisi çeken Belediye Başkanı Ali Çil, 15 bin TL’yi de belediye kasasından ödeyerek borcu kapattı.
 
Çil, İller Bankası’ndan Vali Şahabettin Harput’un desteğiyle 2 milyon 500 bin liralık proje kredisi çıkardı. Bunun 1.5 milyon TL’si ile kanalizasyon ihalesi yaptıran Çil, artan parayla İznik Gölü’nün kirletilmemesi için paket arıtma tesisi kurduracak.
 
Halka hizmet etmek için başkan seçildiğini kaydeden Ali Çil, "Göreve başlar başlamaz borçla boğuştum. Harcamaları kısarak borçları ödedim. Ancak 2012 bitmeden kanalizasyon işine başlamak istiyordum. İller Bankası’ndan borcumuz dolayısıyla olumsuz yanıt alınca çareyi kendi adıma kredi çekmekte buldum. Borcu kapatınca istediğimizden daha çok kredi aldık ve bu sayede İznik Gölü’nü kirletmeye son verecek paket arıtma tesisini kuracağız. Belediye, bana olan 25 bin lira borcunu taksitler halinde ödeyecek. Ancak, yasa gereği tüketici kredisi faizleri ben ödeyeceğim. Ama olsun vatandaşa verdiğim sözü tutmaya değer."
 
Başkan Ali Çil, para kazanmak için başkan seçilmediğini, tüm harcamalarını cebinden karşıladığını söyledi. Makam arabası yerine kendi otomobilini kullandığını kaydeden Ali Çil, "Belediyede yemek yemiyor, çay bile içmiyorum. Cep telefonu faturamı kendim ödüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset