Ak Parti'den seçim itirazı!

AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, seçimlerde geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesi için itirazda bulunacaklarını söyledi.Orhan Bulut, yaptığı açıklamada, seçimde bin 929 sandıkta 153 bin 084 seçmenin 132 bin 539'unun oy kullandığını belirtt

Ak Parti'den seçim itirazı!

AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, seçimlerde geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesi için itirazda bulunacaklarını söyledi.

Orhan Bulut, yaptığı açıklamada, seçimde bin 929 sandıkta 153 bin 084 seçmenin 132 bin 539'unun oy kullandığını belirtti.

Resmi olmayan rakamlara göre 129 bin 904 oyun geçerli, 2 bin 635 oyun ise geçersiz sayıldığını ifade eden Bulut, "Erzincan da yaklaşık 900 oy gibi az bir rakamla 2'nci milletvekilimizi çıkaramadık. Biz geçersiz oylarda hata olabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle de bugün itibariyle başvuruda bulunacağız" dedi.

Erzincan da 1 yerine 2 milletvekilliği kazanmaları gerektiğini belirten Bulut, "2 Bin 390 oy farkla buna yurt dışından gelen oylar eklendiğinde yaklaşık 800 oy gibi bir farkla ikinci milletvekilini çıkartma şansını kaybettik. Az bir fark olduğu için seçim kuruluna başvurarak geçersiz sayılan oyların yeniden incelenmesini isteyeceğiz. Yarın saat 15.00'e kadar itiraz süresi bulunuyor. Sürenin bitiminin ardından seçim kurulu itirazımızı değerlendirecek. Biz sonuçtan umutluyuz. 1 olan milletvekili sayımızı belki bu az olan farkla tekrar 2'e çıkarabiliriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset