Ak Parti'de şaşırtan istifa!

AK Parti’nin kongreden sonraki en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim kurulu’na (MKYK) 4 yeni üye geldi. 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen Fatma Şahin, Menderes Türel, Edip Uğur’un, yasa gereği zorunlu olarak istifa ettikleri AK Part

Ak Parti'de şaşırtan istifa!

AK Parti’nin kongreden sonraki en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim kurulu’na (MKYK) 4 yeni üye geldi. 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen Fatma Şahin, Menderes Türel, Edip Uğur’un, yasa gereği zorunlu olarak istifa ettikleri AK Parti MKYK’da, bir de tepki istifası yaşandı.

Görme engelli olan parti kurucusu ve İstanbul eski milletvekili Lokman Ayva, seçimlerde yeterli oranda engelli adayın gösterilmemesine tepkisini istifayla ortaya koydu.

Bu istifalarla MKYK’da boşalan 4 koltuğa, son kongrede yedek MKYK üyelikleri için yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan 4 genç isim oturdu.

Ayva, bu kararının gerekçesini anlatırken, “MKYK’da her ilde mutlaka bir engellinin belediye meclis üyeliklerine aday gösterilmesi kararı alınmıştı. Ancak bu söz tutulmadı. O nedenle 19 Şubat itibariyle MKYK’dan istifa ettim. Engellilerin belediye meclislerindeki 1 üyeliğine dahi ihtiyaç duyuluyorsa, buyursunlar benim MKYK’daki koltuğumu da alsınlar” ifadelerini kullandı.

Lokman Ayva, şu bilgileri de verdi: “Sadece İstanbul’da 2004’te 15, 2009’da 13 engelli belediye meclis üyemiz vardı. Bu soyu son seçimlerle 4’e düştü. Demek ki MKYK kararlarının bir anlamı yokmuş. O zaman benim bu kurulda kalmamın da bir anlamı yok.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler