AK Parti'de revizyon sinyali

2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala AK Parti'de hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. seçimlerde elindeki kaleleri kaptırmak isteyen AK Parti yönetiminin, bazı bakanların belediye başkanlığına aday gösterilecek olması nedeniyle sonbaharda kabine revi

AK Parti'de revizyon sinyali

2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala AK Parti'de hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. seçimlerde elindeki kaleleri kaptırmak isteyen AK Parti yönetiminin, bazı bakanların belediye başkanlığına aday gösterilecek olması nedeniyle sonbaharda kabine revizyonu yapacağı konuşuluyor

PAKET AÇIKLANACAK

Milliyet'in haberine göre; Bayram tatilinin etkisiyle düşen siyasi tansiyon, önümüzdeki hafta AK Parti yönetiminin yapacağı toplantılarla yeniden yükselecek. AK Parti yönetimi hazırladığı "Demokratikleşme Paketini" Başbakan Erdoğan'a sundu. Erdoğan'ın Bayram tatilinde incelemeye başladığı ve tatil dönüşü toplantıyla değerlendirilecek olan pakete daha sonra son hali verilecek. Haftaya paketle ilgili adımların atılması ve paketin açıklanması bekleniyor.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILACAK

Hükümetin demokratikleşme paketi nedeniyle TBMM'yi 17 Eylül'de olağanüstü toplayacağı öğrenildi. AK Parti yönetimi bu konuları görüşmek üzere gelecek hafta Başbakan Erdoğan başkanlığında toplantı üstüne toplantı yapacak. İlk olarak 19 Ağustos'ta AK Parti Myk toplanacak, demokratikleşme paketi ele alınacak. Erdoğan, 20 Ağustos'ta da teşkilatları Ankara'da toplayacak. AK Parti'nin en üst karar organı olan MKYK ise 22 Ağustos'ta toplanacak.

DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Erdoğan'ın Bayram sabahı açıkladığı "şehir dışındaki çalışma ajandasında" yerel seçimler için aday belirlemenin de olduğu öğrenildi. Erdoğan'ın gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için bazı illerin adaylarını erken açıklayabileceği belirtildi.
Erdoğan'ın bazı bakanları, "3 dönem üst üste vekil olanların bir dönem aday olamama" düzenlemesi nedeniyle belediye başkanlıkları adaylığına kaydırması bekleniyor. Bu nedenle de sonbaharda yeni bir kabine revizyonunun olacağı AK Parti kulislerinde dillendiriliyor. Erdoğan'ın bakanları özellikle büyükşehirler için düşünebileceği belirtiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset