AK Parti'de kritik toplantı başladı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan sonrası başbakanın belirlenmesi için toplandı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin yönetim organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) topladı. MKYK toplasına katılmak üzere

AK Parti'de kritik toplantı başladı

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan sonrası başbakanın belirlenmesi için toplandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin yönetim organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) topladı. MKYK toplasına katılmak üzere AK Parti Genel Merkezine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Çelik, cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirerek şunları aktardı:

“Seçim sonuçları açık ve Türk siyasi tarihinde görülmemiş muazzam bir başarı ortaya çıktı. Muhalefet partileri büyük oranda birleşerek 12 parti bir çatı adayı üzerinde anlaştılar. Bu çatı adayıyla beraber büyük bir koalisyon oluşturmaya çalıştılar. Onlar açısından maalesef bu Türk siyasi hayatında muhalefetin siyasizleştirmesinin bir örneği olarak oraya çıktı. AK Parti açısından ise, AK Parti adayının arkasında çok güçlü biçimde durdu. Sahada tam bir verimlilikle çalıştı. 3 aday veya daha fazla aday olmuş olsaydı bu kadar çok sayıda aday yarışıyor olmayacak, siyaseten adayıyla siyasizleştirmenin adayı yarışıyor olacak demiştim. CHP kendisine sosyal demokrat parti diyor, MHP kendisine milliyetçi parti diyor. Onun dışında başka ideoloji ve siyasi fikirlerle kendisini tanımlayan partiler var. Bunların her biri kendi kimlik ve ideolojilerinden vazgeçti. Aday etrafından kilitlendiler. Bu aday bu partilerin toplam oyunu bile alamadı.”

Cumhurbaşkanını halkın doğrudan seçiyor olması demokrasi tarihi açısından devrim olduğunu vurgulayan Çelik, “Cumhurbaşkanı doğrudan halkın seçtiği seçimde, halkın ilk turda bu seçimi sonuçlandırma ve bir adayın ilk turda bu seçimi kazanması o aday açısından muazzam bir başarıdır” dedi.

“HİÇBİRİMİZ ŞUAN Kİ DURUMU KRİZ, YÖNETİLMESİ GEREKEN RİSK ALANI OLARAK ALGILAMIYORUZ”

MKYK toplantısının kriz olarak algılanmaması gerektiğin belirten Çelik, şunları ifade etti.

“MKYK toplanıyor, gerekirse başka mekanizmalarımız kurumlarımız harekete geçer. Hiç birimiz şuan ki durumu kriz, yönetilmesi gereken risk alanı olarak algılamıyoruz. Biz cumhurbaşkanımızı seçtik. Bu kadar kısa süresince Genel Başkan, Başbakan değişecek bütün bunlar olacak. Biz bir kriz MKYK’sı yapmıyoruz. Biz olağan bir MKYK yapıyoruz. Şuanda içinde bulunduğumuz durumu da tam tersine bize ivme veren, bize motivasyon olarak algılıyoruz. Herhangi bir kriz algımız yok. Bütün bunları tartışacağız ve göreceksiniz her şey çok kısa zaman içerisinde sonuçlanacak. Bugünden sonra ve 2015 seçimine kadar da Ak parti de herhangi bir kriz alanı görmeyeceksiniz. MKYK’da bunları hepsi konuşulacak.”

“BUNUN NORMALİ DEVRİ TESLİMİN OLDUĞU GÜNDÜR”

YSK’nın resmi sonuçları açıklamasından sonra Başbakan Erdoğan’ın durumunun sorulması üzerine Çelik, şöyle cevap verdi:

“Bunun normali devri teslimin olduğu gündür. Yine bir takım tartışmalar oluyor. Bu da herhangi bir kriz konusu olmayacak. Gayet olağan şekilde bu durumu atlatacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset