Ak Parti'de büyük gün geldi!

Ak Parti, ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı için adayını bugün açıklıyor.Tüm yetkili kurullarla birlikte 4 bin kişinin katılacağı tören öncesi ATO Kongre Merkezi'ndeki son hazırlıklar tamam. Partiyi iktidara taşıyan 22, 23 ve 24'üncü dönem milletvekil

Ak Parti'de büyük gün geldi!

Ak Parti, ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı için adayını bugün açıklıyor.

Tüm yetkili kurullarla birlikte 4 bin kişinin katılacağı tören öncesi ATO Kongre Merkezi'ndeki son hazırlıklar tamam. Partiyi iktidara taşıyan 22, 23 ve 24'üncü dönem milletvekilleri de organizasyona davetli.

21'İNCİ DÖNEM VEKİLLERİ UNUTULMADI

Bununla birlikte Ak Parti'nin kurulduğu dönemde vekil olan 21'inci dönem vekilleri de unutulmadı. Böylece, Ak Parti'ye hem iktidar hem de 8 sandık yarışında zafer yaşatan isimler, bu kez Cumhurbaşkanlığı için tarihi buluşmada hazır olacak. Aday saat 11.30'da ilan edilecek.

ÖZEL GİRİŞ KARTLARI

ATO Kongre Merkezi, tarihi gün için özel olarak hazırlandı. Toplantı için salonda, Genel Merkez'den 70 kişi görev alacak. Davetliler, sadece isimlerine basılmış kartlarla salona giriş yapabilecek ve kartlarıyla aynı renkteki, kendileri için ayrılmış yerlere oturabilecekler.

KUŞ UÇURTULMAYACAK

Toplantının yapılacağı salonda güvenlik had safhada olacak. Emniyet görevlilerinin yanı sıra, Başbakanlık Koruma ekibinden 180 kişi kuş uçurtmayacak.

250 BASIN MENSUBU TAKİP EDECEK

Muhabirlerin yanı sıra genel yayın yönetmenleri, Ankara temsilcileri ve köşe yazarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 250 basın mensubu toplantıyı takip edecek.

YENİ TÜRKİYE, YENİ HEDEFLER

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından anons edilmesi beklenen Başbakan Erdoğan'ın, yeni döneme ilişkin mesajlar vereceğinin altı çiziliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, 2015'teki genel seçimler için işaret fişeği olduğunu vurgulayan Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye', '2023, 2053 ve 2071 hedefleri'ne de atıf yapacağı kaydediliyor.

FİRE OLMAYACAK

Aday açıklamasının ardından, Meclis ve YSK'ya resmi başvuru da yapılacak. Adaylık için 20 milletvekilinin imzası yetmesine karşın, tüm milletvekillerinin imzasıyla bildirimin gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Prosedür gereği, aday da 'muvafakat belgesi'ne imza atacak.

Başbakan, toplantının ardından genişletilmiş il başkanları toplantısına katılarak sürece ilişkin talimatlarını verecek. İftarını da bugün il ve belediye başkanlarıyla yapacak olan Erdoğan, yarın ise MYK ve MKYK üyeleriyle bir araya gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler