AK Parti Trabzon'da derin soruşturma

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti Trabzon teşkilatı 28 Şubat’ta 19 Mayıs Spor salonunda gerçekleştirmiş olduğu temayül yoklamasının sonuçlarını kimin basına sızdırdığını araştırıyor. Tameyül yoklaması sonrası kapanan sandıklar partililerin iddiasına göre

AK Parti Trabzon'da derin soruşturma

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti Trabzon teşkilatı 28 Şubat’ta 19 Mayıs Spor salonunda gerçekleştirmiş olduğu temayül yoklamasının sonuçlarını kimin basına sızdırdığını araştırıyor. Tameyül yoklaması sonrası kapanan sandıklar partililerin iddiasına göre; genel Merkeze gönderildi. Burada sayılacak olan oyların sonuçları sadece Genel Merkez Teşkilatlandırmasında kalacaktı.

Kamuoyuna duyurulmayacak yönündeki açıklamayı ilk yapan ise AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp olmuştu. Yalcınalp, “Temayül yoklaması sonuçları genel merkezimizin uhdesinde olup, açıklanmayacağı hususu kamuoyunun, aday adaylarının, basının bilgisi dâhilindedir. Ancak bu konuda bir takım yanlış yorumlar ve yönlendirmeler yapıldığı görülmektedir. Bu konuda yapılacak değerlendirme ve yorumların gerçekle ilgisi olmayacağını kamuoyunun takdirine sunarız” ifadelerine yer vermişti.

Yalcınalp’ın bu açıklamalarının ardından 24 saat geçmemişti ki sonuçlar basına sızdırıldı. Yoklamaya giren 45 adayın tüm oy oranları basında yer buldu. Bu durumun üzerine; AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Bazı internet sitelerinde ve yayın organlarında AK Parti Trabzon milletvekili aday adayları temayülleri ile ilgili sıralama ve rakamlar yayınlanmaktadır. AK Parti Genel Merkezi milletvekili belirleme kıstaslarını daha önce kamuoyu ile paylaşmış olup milletvekili belirleme süreci halen devam etmektedir. Değişik vesilelerle hem genel merkezimiz hem de il teşkilatı olarak bizler temâyül sonuçlarının kesinlikle açıklanmayacağını defalarca ifade ettik. Bu sebeple şehrimiz ile ilgili yapılan sıralama ve rakamların hiç biri doğru olmayıp tamamen spekülasyondan ibarettir. Yazılı ve görsel medyada, sosyal paylaşım sitelerinde açıklanan bu sonuçlara hem kamuoyunun hem teşkilat mensuplarımızın hem de milletvekili aday adaylarımızın itibar etmemesini önemle duyuruyoruz” açıklamalarına yer vermişti.

Edinilin istihbarı bilgiye göre; İl başkanlığında basına bu bilgileri kimin sızdırdığı araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset