AK Parti Temayül'den kimler çıktı?

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti Trabzon’da ilk 6’yı belirlemek üzere teşkilatlarına temayül yoklaması yaptırdı. 28 Şubat’ta 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleşen temayül yoklamasında AK Parti teşkilatlarının katılımı bir hayli fazla olurken Haber Merkez

AK Parti Temayül'den kimler çıktı?

Haber61 – Haber Merkezi – AK Parti Trabzon’da ilk 6’yı belirlemek üzere teşkilatlarına temayül yoklaması yaptırdı. 28 Şubat’ta 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleşen temayül yoklamasında AK Parti teşkilatlarının katılımı bir hayli fazla olurken Haber Merkez temayül tam listesine ulaştı.

Haber Merkezimiz temayüldeki listenin ilk 6’sırasını siz değerli okurlar ile paylaşıyor. Sonuçlara göre işte sonuçlar...

Şeref Malkoç: 831

Muhammet Balta: 730

Salih Cora: 646

Davut Çakır: 623

Mehmet Atalay: 622

Ayşe Sula Köseoğlu: 564 oy aldı.

PEKİ BU İLK 6 NE DEMEK

AK Parti teşkilatları temayülün ardından partilileriyle parti içi anket düzenleyeceği öğrenildi. Bu anketlerden çıkacak sonuçlardan sonra halk oylaması yapılacak ve genel merkez bu 3’lü kararlar ile 7 Haziran seçimleri öncesi adaylarını belirleyecek.

3 DÖNEMDE TRABZON’DA VEDA EDEN TEK İSİM

Trabzon’da aday adayları dışında mevcut AK Parti Milletvekilleri arasında 3 dönem kurallına taklan isim Faruk Nafız Özak bulunuyor. Özak, 2002 yılında başladığı AK Parti ile TBMM servüveni 3 dönem kuralına takılmış oldu.

İlk altıda yer alan isimler ne iş yapıyor

Şeref Malkoç; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Köy Hizmetleri 11. Bölge Müdürlüğü avukatlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri genel müdürlüğü avukatlığı, Tes İş, Belediye İş, Öz Gıda İş, Öz İplik İş Sendikaları avukatlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi, serbest avukatlık, TBMM XX. ve XXI. Dönem Trabzon milletvekilliği yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Muhammet Balta: Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 1966 yılında doğan evli ve iki çocuk babası Balta, 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Maden Fakültesi'nden maden mühendisi olarak mezun oldu. Vakfıkebir'den 1999 yılında Trabzon İl Genel Meclis üyesi seçilen Balta, 2007 yılında İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. Aynı yıl AK Parti Trabzon İl Başkanı olan Balta, 61. ve 62. hükumetlerde Çevre Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine getirildi ve bu görevden istifa ederek aday oldu.

Salih Cora: 1981’de Trabzon'un Tonya ilçesinde doğdu. Serbest avukat. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Evli ve iki çocuk babası. Cora; 2011’de gerçekleştirilen genel seçimlerde Trabzon’dan AK Partinin 6’ncı sıra aday olarak gösterildi. AK Parti teşkilatlarında görev aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir çok davasında gönüllü olarak avukatlık yaptı.

Davut Çakır: İlk 6’nın kuşkusuz en dikkat çeken ismi. 1971 Trabzon doğumlu olan Davut Çakır evli ve 6 çocuk babasıdır. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunudur. 1994 yılında Pendik Belediyesinde kontrol mühendisi olarak başladığı hizmet yolculuğunu, sırasıyla imar müdürü, fen işleri müdürü olarak sürdürdü. 2002-2007 yılları arasında Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak Pendik’e hizmete verdi. Pendik’te hayata geçirilen; İTEP, Uluslararası Sabiha Gökçen Havaalanı, Uluslararası Fuar, Kongre ve Ticaret Merkezi, Pendik Yat Limanı ve 540 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maltepe Bölge Parkı gibi vizyon projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerini yürüttü.

Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Neyzen Tevfik Kültür Merkezlerinin projelendirme ihale ve yapım çalışmalarını  gerçekleştirdi. İlçe genelinin %40’nın imar uygulamalarını sonuçlandırarak 22.000 tapunun hak sahiplerine dağıtılmasını sağladı. Davut Çakır’a bu hizmetlerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na getirildi.

İBB’den 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarını, 1/25.000 ölçekli İstanbul Nazım İmar Planı çalışmalarını yürüttü. 2009 yılında Etüt ve Projeler ve Daire Başkanlığına getirildi. Davut Çakır son olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yaptı.İBB’de de kısa sürede değerli bir hizmet adamı olarak ön plana çıktı. 2013 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine getirildi.

Mehmet Atalay: İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirmiştir. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesinde başlamıştır. Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazetedeki gazeteci-yazarlık görevlerinden sonra Zaman Gazetesinde spor müdürlüğü yapmıştır. 1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlını Spor Danışmanlığı görevini yürütmüştür. 2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü, 2003 yılında Başbakan Başmüşavirliği, ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır.Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'de yapan Mehmet Atalay; Bunun yanı sıra Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, Üniversiad Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeliği, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. 2009 yılında ayrıca Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatörlük görevine getirilmiştir.Evli ve 4 çocuk babasıdır. Basın İlan Kurumunda Genel Müdürlüğü görevini yürüten Atalay 2015 milletvekili seçimleri öncesinde aynı yılın Şubat ayında görevinden istifa etmişti

Ayşe Sula Köseoğlu: Trabzon Çaykara nüfusuna kayıtlı olan Ayşe Sula Köseoğlu, 1969 yılında Trabzon’un Maçka İlçesinde doğdu. Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Kurtuluş İlkokulu’nda (1976-1981) ilköğrenimini tamamladıktan sonra Akçaabat İmam Hatip Lisesi’ni (1981-1988) bitirdi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992 yılında başarı ile mezun olarak öğrenim hayatını tamamladı. Hukuk öğreniminin ardından 1993-1994 yılları arasında Avukatlık Stajını tamamladı. 1994 yılında Trabzon’un ilk yerel televizyonu olan Gökkuşağı TV’nin Kurucu Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. 1994 bu yana Trabzon’da ortağı olduğu hukuk bürosunda serbest avukatlık yapmaktadır. Bunun yanı sıra, 2011 yılından bu yana sağlık alanında faaliyet gösteren iki sağlık şirketinde ortaklık ve birinde yöneticilik yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler