Ak Parti seçimler için kolları sıvadı

Adalet ve Kalkınma Partisi, Ağrı’da iptal edilen 30 Mart yerel seçimlerinin ardında 1 Haziran’da tekrarlanacak olan seçimler için çalışmalarına başladı.Akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanlığı tarafından 1 Haziran yerel seçimleri dolayısıyla bir düğün sal

Ak Parti seçimler için kolları sıvadı

Adalet ve Kalkınma Partisi, Ağrı’da iptal edilen 30 Mart yerel seçimlerinin ardında 1 Haziran’da tekrarlanacak olan seçimler için çalışmalarına başladı.

Akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanlığı tarafından 1 Haziran yerel seçimleri dolayısıyla bir düğün salonunda istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 23. Dönem AK Parti Batman Milletvekili ve Ağrı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Emin Ekmen, AK Parti Ağrı Milletvekilleri Ekrem Çelebi, M.Kerim Yıldız, Fatma Salman, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı İlçe Belediye Başkanları, parti ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mehmet Emin Ekmen,Yalova ve Ağrı’daki seçim sonuçları psikolojik olarak ya bizi rahatlatacak yada sıkıntıya koyacağını belirterek ,Türkiye cumhuriyetinin 2071 yürüyüşüne, bu yürüyüşünün şahsında Somali’deki mazlumların, Etiyopya’daki mağdurların, Gazze’deki çocukların ümidine oy vereceğiz" dedi.

Biz 30 Mart seçimlerini biraz da partimizin iradesi dışında çok önemli bir eksende götürmek zorunda kaldıklarına vurgu yapan Ekmen, "Normal bir yerel seçimler hazırlığı içerisindeyken hizmetlerimizi projelerimizi AK Belediyeciliği bir kez daha halkımıza anlatmaya hazırlanıyor iken, maalesef paralel bir yapının hükümete yargı yoluyla darbe girişimi nedeniyle seçimler adeta bir referanduma dönüştü. İnanıyorum ki Ağrılı kardeşlerim 2011’deki yüzde 68, referandumdaki yüzde 75’i yenileyecek. Allah Ağrılı kardeşlerime lütufta bulundu. Çünkü Ağrı, AK Partinin 5 oy farkla oy alacağı bir kent değil. Ağrı AK partinin bangır bangır yüzde 60 farkla oy alacağı bir yerdir. Bu potansiyel Ağrı’da bizde var. Yeter ki bu salondaki kardeşlerim, bu seçimin hakkını versinler. 30 mart seçimlerine dair bütün analizlerimizi yaptık, deyim yerinde ise hangi uçan kuşun hangi hangi dala yanlışlıkla konduğunu da iyi biliyoruz.

Ama biz şuanda hatalarımızı günahlarımızı eksiklerimizi sorgulamaya gelmedik, yeni bir başlangıçla yüzde 68 hedefine doğru en az yüzde 60 oyla bu seçimi almaya geldik. Sen hanımını eve kilitleyeceksin gidip AK Parti’ye oy vermesin diye. Sen eşinin nüfus cüzdanına el koyacaksın oy kullanmasın diye. Sen okulların girişinde sandık başına kadar koridor yapacaksın, bu seçmen en az yarısı 3 kişiyle oy kullanacak sonrada çıkıp edebiyat yapacaksın. Ağrılı bu numarayı yemez. Zaten sen Ağrılı’ya inansaydın Ağrılı bir Başkan bir ekiple bu halkın karşısına çıkardın. Senin inanmadığın kadro ve ekiplere Ağrı neden inansın” şeklinde konuştu.

Karşısındakilerin derdini anlayan, insanı insan yerine koyan, siyasetin insana değer vermekten geldiğini söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın “Dilimiz aynı diyor ya aynı sazın teliyiz. Hakikaten Türkiye’de nereye gidersen git. O dil sadece konuşma diliyse eğer gönül diliyse gönülden dokunabilirseniz, karşıdakiyle empati yapabilirseniz. Karşıdakinin derdini anlayabilirseniz, kim olursa olsun. Dağdaki çoban da olsun, Cumhurbaşkanı da olsun fark etmez. Eğer insanı insan yerine koyarsanız. İnsana değer verirseniz siyasetin gerçek manası da budur zaten.

İşte AK Parti siyasetinin tek gayesi insanımıza hizmet etmek. Bizim siyasetimiz de bir tek insan vardır. O da 76 milyon insandır. Kim olursa olsun dili, dini, düşüncesi, etnik yapısı, Alevisi, Sünnisi, Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i hepsi bizim insanımızdır. Ona hizmet etmek boynumuzun borcudur. Onun için siyaset yapıyoruz, onun için buradayız, onun için 1 Haziran’a durmadan koşarak gidelim.Bizler ne dedik adalet ve kalkınma, adaletli olacağız, kalkınacağız. İdeolojik siyasetin dışına insanı merkez alan insanı odak noktasına koyan o siyaset. Kim olursa olsun Kürt, Türk, etnik siyaset yapmayacağız; Müslüman, Hristiyan, Alevi, Sunni dinsel siyaset yapmayacağız” dedi.

MISIRDAKİ SAĞIR SULTAN DA AĞRI’YA GÖZÜNÜ DİKSİN

Ağrı’da 1 Haziran da tekrarlanacak olan yerel seçimlerin sadece Türkiye’de değil, tüm dünya da yakından takip edildiğini ifade eden Aydın, “1 Haziran’da öyle bir sonuç alalım ki Ağrı’da sandıklardan öyle bir ses yükseklin ki değil Ankara o Mısır’daki sağır sultan da Ağrı’ya gözünü diksin. Filistinli sizinle coşsun, umut bulsun. Bosnalı, Ağrı sonuçlarıyla övünsün. Sadece Ağrı için değil, sadece AK Parti için değil, sadece Recep Tayyip Erdoğan için değil, dünya da ne kadar mazlum, mağdur varsa hepsi için Ağrı burada 1 Haziran da çok muhteşem bir sonuçla inşallah çıkacaktır.

Bakın kardeşlerim o kadar hizmet yapıldı. Sizin gönlünüz razı olur mu, Ağrı 5 yıl hizmetten mahrum kalsın. Bunların belediyesinin ne yaptığını tüm Türkiye biliyor zaten. Bakın bu gerçekten bir fırsata dönmeli. Ağrı mamur olacak, Ağrı hizmet görecek, emin olun hizmet görecek. Birkaç bakanımızla da görüştük. Sizin bekleyen sorunlarınızı biliyoruz. Doğal gazla ilgili probleminizi biliyoruz. Enerji ile ilgili probleminizi biliyoruz. Hastanenin durumunu biliyoruz. Bütün bunlarla ilgili gerekli makamlarla görüşüyoruz, görüşmeye de devam edeceğiz. Tüm bunların çözümü için biz buradayız.

Seçim konusunda bir tereddütüm yok ama Ağrı’dan bir rekor bekliyorum. Bakın bir tek oyun bile kaybına tahammülümüz yok. Her birimiz önce kendi yakın çevremize ailemize bakacağız. Kayıp bir oy var mı, kaçak bir oy var mı? Her birimiz hani denize düşen damla misali dalga dalga halka halka yayılmak durumundayız. Onun için kardeşlerim çok çalışacağız. Dünya gözünü dikmiş bu seçime bakıyor. Ağrı olarak tarih yazmak durumundasınız. Türkiye’nin ilerleyen bu tarihine bir katkı sunma durumundasınız. Bu bir vebaldir, buradaki bu salonda bulunan herkeste bu vebali paylaşmak durumundadır. Onun için kardeşlerim gece gündüz çalışmak durumundayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler