‘AK Parti ile görüşmeyeceğiz’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bundan sonra hiçbir şekilde AK Parti ile görüşmeyeceklerini söyledi.Meclis genel Kurulunda yaşanan tartışmaların ardından MHP’li milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısı öncesinde “Sarayın kameraları var

‘AK Parti ile görüşmeyeceğiz’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bundan sonra hiçbir şekilde AK Parti ile görüşmeyeceklerini söyledi.

Meclis genel Kurulunda yaşanan tartışmaların ardından MHP’li milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısı öncesinde “Sarayın kameraları varsa, sarayın sözcüleri varsa, sarayın basını varsa bizim basın toplantımızı hemen terk etisin. Darbecilerin medyası varsa basın toplantımıza katılmasınlar, bizim akreditasyonumuz var” ifadelerini kullanan Oktay Vural, milletvekillerinin ettiği yemini okudu.

Görüşmelerde söz ve yoklama taleplerinin yerine getirilmediğini iddia eden Oktay Vural, “Namus ve şerifini koruyan milletvekilleri olarak bu bugün maalesef parlamentoda çoğunluğunu ele geçiren irade tarafından ve bu Meclis’i yöneten irade tarafından bu yeminini çiğneyerek, namus ve şeref üzerine ettikleri bu yemini ayaklar altına alarak, despot bir yönetim tarzıyla milletin hukukunu gasp etmişlerdir. Milletin sesini kısmışlardır. MHP olarak bu tasarı üzerindeki görüş ve düşüncelerimizi her türlü imkanlarla milletimize iletmişken, yine milletin hukuku gereğince parlamentoda bize tanınan söz hakları Meclisi yöneten meclisin başkanvekili değil, kendisini saraya bağlı hisseden, meşruti monarşinin bir meşruiyet anlayışı içinde meclisi yönetmek isteyen birisi tarafından yok sayılmıştır. Bu çerçevede grubumuza düşen söz hakları despot bir yönetimle yerine getirilmemiş, iç tüzük gereğince bu önergeler ve maddeler üzerinde talep ettiğimiz karar yeter sayısı ve yoklama ile ilgili taleplerimiz gasp edilerek milletin hukukuna aykırı işlem yapılmıştır” dedi.

Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın Meclisi yönetme iradesinden yoksun olduğunu kaydeden Vural, “Kendisi meclisin emirinde değil, milletin emrinde değil, despot bir yönetimin emrinde hareket eden bir yönetici olarak hareket etmiştir. Bugün burada bizim sesimizin kısılması Milletin sesinin kısılmasıdır, milletin hukukunun gasp edilmesidir. Ne hazindir ki, parlamentoda milletin hukukunu yapması gerekenler milletin hukukunu hakkını gasp etmişlerdir. Bu despotça bir yönetimdir. Bugüne kadar ‘darbelere karşı çıkıyoruz’ diyerek ahkam kesenler, ‘tankların üzerine çıkarım’ diyenler parlamentoda fiili olarak hukuka aykırı bir şekilde söz hakkımızı kesmişlerdir. Tescillemek ve mücadele etmek kararında olduğumuz mücadeleyi bugün geldiğimiz bu noktada çoğunluk iradesinin esiri olarak parlamentoda fiili olarak hukuka aykırı bir şekilde söz hakkımızı kesmişlerdir. MHP olarak bu hukuksuzluğu tescillemek ve mücadele etmek kararında olduğumuzu ve parlamentoda bu mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan ediyorum” diye konuştu.

MHP yaşananlarla ilgili hesap soracaklarının altını çizen Vural, “Bu yasa Hitlerin Himler yasasından başka bir yasa değildir. Bu yasa ile ilgili talepler bugün TBMM’de milletin vekillerinin, milleti temsil edenlerin, milli iradeyi, milletin egemenliğini temsil edenlerin sesini kısanlar, milletin de sesini kısmaya, korkutmaya, sindirmeye, muhaberat devleti anlayışı içerisinde diktatörlüğe geçmek için kılıf uydurmaktadırlar. Bu parlamento açıkçası işgal kuvvetleri top sesleri Polatlı’da duyulduğu zaman bile çalışmıştır. Ne hazindir ki, Türkiye’yi işgal etmek isteyenlerin Polatlı’da top sesleri karşısında Türk milletinin egemenliğini ve bağımsızlığını koruyan mecliste maalesef o top sesleriyle o işgal eden zihniyet bugün parlamentonun içinde bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i aradıklarını ve ulaşamadıklarını belirten Vural, “Bundan sonra AKP’nin MHP Grup Başkanvekilleri ile hiçbir hal ve şartta, herhangi bir şekilde irtibata geçmemeleri, verdikleri sözlerde durmayanların, milletin hakkını hukukunu benim sözümü gasp edenlerin bizimle herhangi bir şekilde irtibata geçmemesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler