"Ak Parti ile birleşmeye niyetimiz yok"

 SP lideri Fatih Erbakan hac dönüşünde babasının Kozlu Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret etti. Saadet Partililerin (SP) de eşlik ziyarette, Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Erbakan kabir ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Ak Parti ile birleşmeye niyetimiz yok"

 

SP lideri Fatih Erbakan hac dönüşünde babasının Kozlu Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret etti. Saadet Partililerin (SP) de eşlik ziyarette, Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Erbakan kabir ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Numan Kurtuluş’un AK Parti’ye katılmasını değerlendiren Fatih Erbakan, bunun gayet doğal olduğunu söyledi. Erbakan, “Kendisinin seçtiği bir yoldur. Daha öncede söyledik; düşünce olarak, zihniyet olarak, fikir olarak birbirleriyle aynı düşüncede olan insanların bir araya gelmesi gayet doğal bir olaydır. Bizler milli görüş olarak son nefesimize kadar yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
Saadet Partisi’nin AK Parti ile birleşmesi için görüşmeler yapıldığı yönündeki haberlere de açıklık getiren Erbakan, “Böyle bir şey söz konusu değil. Ne bir görüşme olmuştur, ne de kesinlikle bir araya gelinmiştir. Böyle bir niyetimizde kesinlikle yoktur. Dediğim gibi bizler milli görüş yolunda babamın çizdiği yolda son nefesimize kadar yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Erbakan, parti içerisinde bir takım sorunlar olduğu yönünde çıkan söylentilere de değinerek, “Milli görüş hareketi 40 seneden beri herhangi bir problem çıkması durumunda bunun çözümü için en tecrübeli ve bu problemleri en güzel şekilde kardeşçe kendi içinde çözme konusunda en başarılı harekettir. Bu 40 sene boyunca böyle olmuştur. İnşallah bundan sonrada böyle olacaktır. Herhangi bir ciddi problem yoktur. Olsa bile zaten bu bir kardeşler topluluğu havasında kendi aramızda bir aile meselesi olarak çözülür ve milli görüş hareketi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yoluna devam eder. Bizim için önemli olan kendi içerimizde sorun çıkarmak değil, milletimizin ve bütün İslam aleminin içerisinde bulunduğu sorunları çözmek için proje üretmektir” dedi.
 
Genel başkanlık konusunda da üstü kapalı cevap veren Erbakan, “Bizim parti tabanımızda teşkilatlarımızda bu görevi en iyi kim yapacaksa kim en iyi temsil edecekse onun olmasının istenmesi doğaldır. Şu an isteyen kimseler de var tabi ki hepsinin niyeti falanca kişi belli bir makama gelsin değil partimiz daha iyi yerlere gelsin daha iyi temsil edilsin şeklindedir. Şu anda genel başkanımız görevinin başındadır bizlerde partimizin içerisinde canla başla çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler