Ak Parti Giresun'da toplu istifa

Bir süredir milletvekilleriyle arasında anlaşmazlık yaşanan AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri istifa etti.Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla il yönetiminin istifa ettiğini açıklayan İl Başkanı Sabri Öztürk, ba

Ak Parti Giresun'da toplu istifa

Bir süredir milletvekilleriyle arasında anlaşmazlık yaşanan AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri istifa etti.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla il yönetiminin istifa ettiğini açıklayan İl Başkanı Sabri Öztürk, bazı partililere hakkını helal etmediğini söyledi. Her türlü girişim ve fedakarlıklara rağmen milletvekilleriyle aralarında yaşanan fikir ayrılıklarının düzelmediğini ve bunun kamuoyunu rahatsız ettiğine dikkat çeken Öztürk, sonunda 40 asil ve 40 yedek yönetim kurulu üyesiyle istifa ettiklerini belirtti. Öztürk, “AK Parti’nin 10 il başkanı olarak atanarak geldiğim görevime seçilerek devam ettim. Bir türlü istikrarın sağlanamadığı ilimizde 2,5 yıldır görev yapmaya çalıştım.

10 defa il başkanının değiştiği ilimizde 2,5 yıl görev yaparak en uzun süre il başkanlığı makamında bulundum. Bu süre içerisinde partimize yeni bir il binası kazandırdık. 10 yılda 34 bin olan üye sayımızı 2,5 yılda yüzde 50 artırarak 51 bine yükselttik. 2007 yılı genel seçimlerinde yüzde 51 olan oy oranımızı, bizim önderliğimizde yapılan çalışmalarla 2011 yılı genel seçimlerinde yüzde 59’a çıkarttık” dedi.

Kendi dönemlerinde başarılı çalışmalar yapmalarına rağmen milletvekilleriyle fikir ayrılıklarına düştüklerini ifade eden Öztürk, “Asla kendimizi siyasetin getirdiği makamlara dayanarak ifade etmedik. Kendimizi bu görevde bir nöbet tutan olarak gördük. Ancak bazı konularda milletvekillerimizle görüş ayrılığına düştük ve bir takım sıkıntılar doğurdu. Bunu aşmak için genel merkezimizin bilgisi doğrultusunda her türlü çabayı gösterdik ve adımlar attık. Bu sıkıntıları Başbakanımıza da götürdük. Son olarak kendisiyle dün görüşme fırsatı bulduk. Kendisine yaşadığımız sıkıntıları ve sorunları anlattık. Başbakanımız ve Genel Başkanımızın tavsiyesi ve bilgisi doğrultusunda yönetim kurulu olarak istifa kararı aldık” diye konuştu.

İl içerisinde yaşananların saldırı boyutuna ulaştığını söyleyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün yaşanan tartışmalarda il yönetim kurulu üyemizin saldırıya uğrayacak kadar ileri boyutlara gidildi. Buna rağmen siyasi rekabetin gerektirdiği şeyler dışında şahsımın onurunu, arkadaşlarımın onurunu inciten söz ve davranışları olan birkaç kişinin dışında herkese hakkımı helal ediyorum. 40 yedek, 40 asilden oluşan yönetim kurulum ile görevimizden istifa ettik. Ancak AK Parti’ye hizmet için il başkanı veya yönetim kurulu üyesi olmamız gerekmiyor. Bundan sonra da verilecek her göreve hazırız.”

AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifasını açıklayan Öztürk uzun süre ayakta alkışlanırken, basın mensuplarından soru almadan toplantı salonundan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset