Ak Parti 6-0 kilitlendi

AK Parti’nin milletvekili aday tespitinde Türkiye genelinde ilk kez uygulamaya koyduğu STK’lara temayül yoklamasının Trabzon ayağında büyük bir katılım gerçekleşti.TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TMMOB Başkanı Mustafa Y

Ak Parti 6-0 kilitlendi

AK Parti’nin milletvekili aday tespitinde Türkiye genelinde ilk kez uygulamaya koyduğu STK’lara temayül yoklamasının Trabzon ayağında büyük bir katılım gerçekleşti.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TMMOB Başkanı Mustafa Yaylalı, Memur Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara, TTSO Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hülya Ulusoy ve çok sayıda önemli isim de oy vererek ‘Demokratik hakkımızı kullandık’ dedi.

“TRABZON BU TEMAYÜLÜ ÇOK SEVDİ”

AK Parti’nin Trabzon özelinde yaptığı STK’lara demokratik temayülüne yüksek katılım oranı, AK Parti kurmaylarını ve genel merkezi memnun etti. İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon’daki geniş katılımı değerlendirirken şunları söyledi:

"Şehrimizdeki STK’lar çok büyük bir ilgi gösterdi. Katılım oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olması bizi mutlu etti. STK’ların bu çağrımıza yüksek düzeyde katılım göstererek cevap vermesi partimizin doğru ve güzel işler yaptığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.”

REVİ: “NE DENLİ OBJEKTİF OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR”

Başkan Revi, hükümetin politikalarına karşı olan STK’ların temsilcilerinin de demokratik temayüle katıldıklarını belirterek “Bu da partimizin hoş görü ve demokratik uygulamalarında ne denli, objektif olduğunu göstermiştir” dedi.

STK’lara temayülle, Trabzon’da hedefledikleri 6-0’a daha da kilitlendiklerini ifade eden Revi, “Bizim dışımızda ve parti dinamiklerinin haricinde, STK’ların partimizin milletvekili adaylarını belirlemede gösterdikleri ilgi, sandıklarda vatandaşımızın da partimize göstereceği teveccühünün habercisidir” şeklinde konuştu.

sayim-001.jpg

YENİ OLUŞUMLARIN KAPISI ARALANDI

Şehrin kaderini belirlemede STK’ların da söz sahibi olduğunu gösterecek yeni bir dönem başlattıklarının altını çizen Başkan Revi, “Yeni Türkiye derken Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkez’inde gerçekleştirdiğimiz temayülde STK’ların katılımı ile yeni oluşumlara kapı aralandığını da gösterdik.” diye konuştu.

Öte yandan yapılan STK Temayül yoklamasında 2923 kişi sandık başına gitti. STK’ların geniş faaliyet yelpazesindeki her türlü dernek, vakıf ve spor kulüplerinin yönetimleriyle katıldığı temayülde şehrin hassasiyeti açısından önemli isimler de oylarını kullandı.

ÖNEMLİ İSİMLER TEMAYÜLE KATILDI

STK Temayülüne katılarak oy kullanan önemli isimlerden bazıları şu şekilde oluştu: “TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TMMOB Başkanı Mustafa Yaylalı, Memur Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara, TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy ve TTSO Meclis Üyesi Tayfun Sezeroğlu."

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Hacısalihoğlu, “Şehrimiz adına bu temayülün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir uygulama ve STK’lara verilen değeri göstermektedir” dedi.

ŞEHRİN SİYASETİNE CANLILIK KATTI

STK Temayülünün, Trabzon siyasetine ayrı bir canlılık kattığını belirten Gürdoğan ise “Gayet başarılı ve STK’lara gereken önemin verildiği bir uygulama. Şehrimiz siyasetine de ayrı bir renklilik ve canlılık kattı.” diye konuştu.

Memur Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara da oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizi TBMM’de 7 Haziran’dan sonra temsil etmesini istediğimiz isimlerin biz sendika temsilcilerine sorulması yerinde olmuştur. AK Parti’nin bu uygulaması diğer partilere de örnek olmalıdır.” 

ŞEHRİN PLANINA YOL GÖSTERİR

Merhum Ali Osman Ulusoy’un kızı Hülya Ulusoy ise oyunu kullandıktan sonra şu sözleri söyledi: “Ben de çağrı üzerine gelip derneğimizin tercihini sandığa yansıttım. Uygulamanın Trabzon’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür kamuoyu yoklamaları partilerin şehir ile ilgili planlarına yol gösterir yön verir.” 

AK Parti’nin çağrısına uyduğunu ifade eden Sezeroğlu, “Tercihimiz yaptık ve uygulama bir ilk olduğu için çok önemli. Diğer partilerin de aynı yolu izlemesi gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler