AB için Türk fırsatı vardır

 Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lefke Avrupa Üniversitesi Rauf Denktaş Eğitim Kompleksi'nde "Fatin Rüştü Zorlu AB ve Kıbrıs" konulu konferans verdi. Bağış, Türkiye ile Yunanistan'ın bugün kıyaslanamayacak bir durumda olduğuna ve

AB için Türk fırsatı vardır

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lefke Avrupa Üniversitesi Rauf Denktaş Eğitim Kompleksi'nde "Fatin Rüştü Zorlu AB ve Kıbrıs" konulu konferans verdi.
 
Bağış, Türkiye ile Yunanistan'ın bugün kıyaslanamayacak bir durumda olduğuna ve Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi durumuna geldiğine işaret ederek "Bugün AB için bir Türk sorunu değil Türk fırsatı var. Türkiye AB için bir fırsat" değerlendirmesinde bulundu.
 
AK Parti'nin 10 yıllık dönemde Kıbrıs'tan tek bir Türk askerini çekmediğini kaydeden Bağış, "Rumlar havaya girmesin tüm dünya onları tanısa da Türkiye tanımadıktan sonra hiçbir şey olmaz" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin hiçbir zaman KKTC'yi yalnız bırakmadığını ve bırakmayacağını ifade eden Egemen Bağış, "Herkes bunu iyi anlasın" dedi.
 
Bakan Bağış, "Bu adada yıllardır huzur içerisinde bayraklarımızın dalgalanmasında Fatin Rüştü Zorlu'nun emeği var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset