70 bin kişi bedelli askerlikten yararlandı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2013 yılı bütçesinin sunumunda, "20 milyar 360 milyon TL'lik Milli Savunma Bakanlığının 2013 yılı bütçesi, milli güvenlik politikamız çerçevesinde üstlendiğimiz görevleri

70 bin kişi bedelli askerlikten yararlandı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2013 yılı bütçesinin sunumunda, "20 milyar 360 milyon TL'lik Milli Savunma Bakanlığının 2013 yılı bütçesi, milli güvenlik politikamız çerçevesinde üstlendiğimiz görevleri yerine getirme ve savunma gücümüzü çağın ihtiyaçlarına göre yapılandırma amacıyla hazırlanmıştır" dedi.

Milli Savunma Bakanı, 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almış vatandaşlara temel askerlik hizmeti yapmadan bedelli askerlik uygulaması getirildiğini hatırlatarak, bugüne kadar bu düzenlemeden yaklaşık 69 bin 818 kişinin yararlandığını söyledi.
 
TSK'nın iç güvenlik ve hudut karakol tesisi ihtiyacının karşılanması amacıyla, Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık TOKİ Başkanlığı arasında imzalanan protokoller kapsamında Ağrı, Iğdır, Hatay ve Van illerinde toplam 118 adet hudut birlik tesisinin inşa edilmesinin planlandığını ifade eden Yılmaz, "Bunlardan 34 adet tesis tamamlanmış ve kullanımına başlanmış, 54 adet tesisin inşa faaliyetleri, 30 adet tesisin ise proje ve ihale çalışmaları devam etmektedir" dedi.
 
Milli Savunma Bakanı, GÖKTÜRK Uydusu Projesi ile TSK'nın ihtiyaç duyacağı istihbarat görüntülerinin elde edilmesi, işlenmesi, depolanması ve değerlendirilmesini sağlayacak bir "Keşif Gözetleme Uydu Sistemi"nin tedarik edilmesi ve uzun vadede Türkiye'de üretilecek tüm uydulara hizmet edecek bir Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezi'nin kurulmasının hedeflendiğini söyledi.
 
Uydu kısmına ilişkin olarak tasarım faaliyetleri ve Test Merkezi Binası inşaat faaliyetleri ile test sistemleri fabrika kabul testlerinin devam ettiğini de kaydeden Yılmaz, Test Merkezi'nin Eylül 2013'te tamamlanması, uydunun ise kurulacak Merkez'de testlerinin tamamlanmasının ardından 2014 sonunda fırlatılmasının planlandığını kaydetti.
 
Milli Savunma Bakanlığı 2013 yılı bütçe teklifinin 20 milyar 360 milyon TL olduğunu belirten Yılmaz, "Bu bütçenin yüzde 46,8'ini personel giderleri, yüzde 8,9'unu sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri, yüzde 42,6'sını mal ve hizmet alım giderleri, yüzde 1,1'ini cari transferler ve yüzde 0,6'sını ise sermaye giderleri oluşturmaktadır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler