62. hükümet programı TBMM'de!

62. Hükümet programının görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu arasında kısa süreli ’sefil’ polemiği yaşandı.Başbakan Ahmet

62. hükümet programı TBMM'de!

62. Hükümet programının görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu arasında kısa süreli ’sefil’ polemiği yaşandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sunduğu 62. Hükümet programıyla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Naci Bostancı konuştu. Konuşmasında sık sık ünlü düşünür ve kuramcılar Arnold Toynbee, Habermas, Karl Marks, Gramsci, Freud ve Hegel’in sözlerinden alıntı yapan Bostancı ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

"HÜKÜMETİN NE KADAR BAŞARISIZ OLDUĞUNU ANLATMAK SEFİL BİR TESELLİ OLUR"

Konuşmasında siyasete ilişkin eleştirileri dile getirirken elbette ülkenin ortak çıkarlarını, ortak geleceğini, kader birliğini, bunları sadece retorikte bırakmamak, siyasal dile de yerleştirmenin faydalı olacağı kanaatinde olduğunu söyleyen Bostancı, "Hükümetin ne kadar başarısız olduğunu anlatıp onun üzerine bir başarı hikayesi yazmaya çalışmak aslında biraz sefil bir teselli olur. Aslolan, başarılı bir hükümetin üzerine siz kontrast teşkil edecek daha fazla bir başarı hikayesi yazabiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

"AKP’NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BUGÜN GÖRÜCÜYE ÇIKTI"

Bostancı’nın konuşmasının ardından sataşma olduğunu gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "AKP’nin yeni Grup Başkanvekili bugün görücüye çıktı. Tabii ki iyi bir konuşma yapma arzusunda. Kendisine görevinde başarılar diliyorum ama bir şeyi önce kendisine bir hatırlatmak istiyorum" dedi.

Hamzaçebi, "Sayın Bostancı, anlıyorum Marx, Hegel, Greneche, Arnold Toynbee, Habermas vesaire, bütün bunları anlatıyorsunuz. Yani arada bir de İbn-i Sina’dan, Farabi’den, Nizamülmülk’ten, İslam siyaset felsefesinden, bunlardan da bir söz etseniz diye merak edeceğim. Evet, topluma bu kadar yabancı olunca bir insan, maalesef, Türkiye’nin, bizim kültürümüzün gerçekleriyle yüzleşmekte zorlanıyor. Ben size Sayın Davutoğlu'nun kurultay konuşmasını okumanızı öneririm" ifadelerini kullandı. Hamzaçebi’nin sözleri üzerine AK Parti sıralarından alkışlar yükseldi.

Eleştirilerini sertleştiren Hamzaçebi’nin "Cahil alim olmaz su taşımakla tekkeye, insan adam olmaz gitmekle Mekke’ye" sözleri üzerine bu kez CHP sıralarından alkışlar yükseldi.

"ELEŞTİRİLERİMİZİ ’BİR SEFİL ANLAYIŞ’ OLARAK NİTELENDİRMEK AYIP"

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan diğer isim MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Bostancı’nın muhalefetin eleştirilerini sefil bir anlayışın eseri olarak gördüğünü dile getirdi. Halaçoğlu, "Şimdi, muhalefetin bu konudaki eleştirilerine bu şekilde hitap etmesi bize bir sataşmadır. Muhalefetin görevi olumlu işlerin onayını verirken ama en çok iktidarın yanlışlarını ortaya koyarak ona yol gösterici olmasıdır. Birinci görevi budur. Yani bizim buradaki eleştirilerimizi ’bir sefil anlayış’ olarak nitelendirmek gerçekten çok ayıp bir terim, çok ayıp bir kullanım, yakışmıyor" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, "Sayın Bostancı’nın muhalefetin eleştirilerine ’sefil bir anlayış’ olarak yaklaşması cümlesini ben de kınıyorum HDP olarak Sayın Bostancı’dan bu konuda bir düzeltme istiyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler