4+4+4 Şenol Güneş'ten esinlenildi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili, ''Eğitim sistemi ve çocuklar üzerinde oynanan oyunlar bu ülkenin geleceğini karartacak oyunlardır. O bakımdan ortak aklı, aklı selimi oluşturarak eğitim sistemini belirleme

4+4+4 Şenol Güneş'ten esinlenildi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili, ''Eğitim sistemi ve çocuklar üzerinde oynanan oyunlar bu ülkenin geleceğini karartacak oyunlardır. O bakımdan ortak aklı, aklı selimi oluşturarak eğitim sistemini belirlememiz gerekiyor'' dedi.

İTÜ Evi'nde düzenlenen ''Muhalefet Penceresinden Türkiye'' konulu panelde konuşan Vural, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vural, ''Birileri oturdu 4 4 4. Bu herhalde Şenol Güneş'ten ya da Fatih Terim'den esinlenildi. Efendim nasıl oynatacaksınız takımı? Kalkmışlar orada 5 tane grup başkanvekili '4 4 4 olsun efendim.' Acaba olur mu? 5 3 1 oynatsak nasıl olur acaba?

Böyle saçma bir devlet yönetimi olur mu? Böylesine önemli bir konuda birileri kalkacak, '4 4 4' diyecek. Niye? 

Hangi verilerle hangi sonuçlarla hangi pedagojik ihtiyaçlara göre, hangi tecrübelerle bu sonuçlara vardınız?'' şeklinde konuştu.

5 yaşındaki bir çocuğun zorunlu eğitime alınmasının, çocuk üzerinde yaratacağı olumsuzlukların göz önünde bulundurulmadığını gösterdiğini iddia eden Vural, şunları kaydetti:

''Türkiye bir devlet. Devletin bu konuda sorumlu olanları var. Ayrıca millet de bu konuda düşünüyor, çalışma yapıyor.

Peki YÖK, üniversiteler ne yapar, bunlar hiç devrede yoklar. Sivil toplum örgütleri bunların hiçbirinin düşüncesi alınmıyor. Çocuklarımız ve geleceğimiz üzerinde oyun oynanıyor.

Yazıktır günahtır. o bakımdan böyle bir konuda, Türkiye'nin bu kadar düşünce potansiyelini değerlendirmeden, masa başında, futbol maçlarındaki taktik gibi, 4 4 4 gibi bir takım projeler... Devletin bu konuda yapması gerekenleri, birileri masa başında oturuyor... Siz kimsiniz ya? Biri kanun teklifi hazırlıyor, MİT yasasında değişiklik... Milli savunma, emniyet, içişleri görüşü...

Bunlar hiç önemli değil mi ya? Bunları aşıyorlar. O zaman bunlara niye ihtiyaç var? Yük ise kapatalım gitsin o zaman. Böyle, parti devleti anlayışı içinde çocukları 5 yaşında... Ne yapacaksınız çocuk işçi mi? O pedagojik duruma, insan gücü planlamasına, Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre, plan çerçevesinde olur. Bu da verilerle olur. 12 yıl yaptınız, 12 yıl sonra ne olacak bu çocuklar? Sınavsız üniversite gibi bir projeniz var mı? Bu kadar eğitimden sonra hala bu çocukları sınava sokuyorsanız bir anlamı kalmıyor. Dikey geçişi kesmiş oluyorsunuz, dolayısıyla çok eklektik bir düşünce 4 4 4.''

Projenin, ''çocukların masumiyetini, yetişme şartlarını göz ardı eden bir yaklaşım'' olduğunu savunan Vural, ''Bütün bunları gördüğümüz zaman maalesef çocuklarımızın eğitimin kurumunun dışına itilebilecek bir ortam hazırlanıyor.

Gençlerimiz, çocuklarımız nereye gidiyor? Liselerde ellerinde uyuşturucu görüyorsunuz, endişe içinde herkes, Pozantı'da yaşanan rezaleti görüyorsunuz.

Bu çocuklara sahip çıkmak, bu bataklardan kurtarmak bizim geleceğimizi kurtarmak demektir. Eğitim sistemi ve çocuklar üzerinde oynanan oyunlar bu ülkenin geleceğini karartacak oyunlardır.

O bakımdan ortak aklı, aklı selimi oluşturarak eğitim sistemini belirlememiz gerekiyor'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset