38 Yıl Sonra Bir İlk

 Şanlıurfa Akçakale ilçesine akşam saatlerine doğru top mermileriyle bir saldırı gerçekleştirildi. Suriye tarafından yapılan bu saldırıda 5 sivil hayatını kaybederken aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. Saldırı sonrası Türkiye uluslar ara

38 Yıl Sonra Bir İlk

 

Şanlıurfa Akçakale ilçesine akşam saatlerine doğru top mermileriyle bir saldırı gerçekleştirildi.
 
Suriye tarafından yapılan bu saldırıda 5 sivil hayatını kaybederken aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı.
 
Saldırı sonrası Türkiye uluslar arası arenada tüm resmi girişimlerinde bulunurken Başbakanlık çok çarpıcı bir son dakika gelişmesini açıkladı.
 
"SURİYE'Yİ VURDUK" AÇIKLAMASI
Açıklamada, ‘Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki silahlı kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş; radarla tespit edilen Suriye’deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur.' denildi.
 
ANGAJMAN KURALLARI DEĞİŞMİŞTİ
Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesinden sonra Türkiye askeri angajman kurallarını değiştirdiğini açıklamıştı. Artık Suriye Türkiye sınırında yaşanan askeri hareketlilik karşısında Türkiye güvenlik tedbiri olarak her türlü müdahale hakkını kullanabilecekti. Kuzey Irak operasyonlarını dikkate almadığımız zaman 38 yıl aradan sonra Türkiye bir dış ülkeye askeri müdahalede bulunmuş oldu.
 
KIBRIS MÜDAHALESİNDEN SONRA BİR İLK
1974 yılında Kıbrıs çıkarmasında Türkiye dış operasyon gerçekleştirmişti. Zaman zaman Kuzey Irak’a hava ve kara operasyonu düzenleyen Türkiye Suriye’ye yönelik bu müdahalesiyle yakın tarihteki bir ilke imza atmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset