30 Mart demokrasi-özgürlüğün önünü açacak

Partisinin Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, 30 Mart'taki yerel seçimlerin, basit bir belediye başkanlığı seçimi olmayacağını ifade etti.Tekin, milletin, yerel seçimlerde Türkiye'nin geleceğiyle ilgili önemli ka

30 Mart demokrasi-özgürlüğün önünü açacak

Partisinin Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, 30 Mart'taki yerel seçimlerin, basit bir belediye başkanlığı seçimi olmayacağını ifade etti.

Tekin, milletin, yerel seçimlerde Türkiye'nin geleceğiyle ilgili önemli kararlar alacağını ifade ederek, "Türkiye, bundan dolayı CHP'yi konuşuyor. Zamanla belirli medya gruplarınca parti itibarsızlaştırılmak isteniyor. Sanki partide kavga varmış gibi kamuoyuna aktarılıyor ancak CHP ve CHP tabanı, çok güçlüdür. 30 Mart tarihinde Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin önünü, CHP açacaktır" diye konuştu.

"CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun partideki görevlerinden istifa etmesi" ile ilgili soruya Tekin, Erdoğdu'nun yolsuzluklarla ilgili çok mücadele verdiğini belirterek, "Ama maalesef, Türk siyaseti çok kirlendi. Bu kadar kirliliğin içinde siyasetin nereye kadar gideceği belli değil. Ankara'ya döndüğümde milletvekili arkadaşımla görüşeceğim" ifadelerini kullandı.

- Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Gezi Parkı odaklı gelişmeleri de değerlendiren Tekin, şunları söyledi:

"Gezi Parkı olaylarında Başbakanın yalanlarına ortak olmadığı ve aymazca tutuma suç ortağı olmadığı için Fuat Yıldırım hocamız, defalarca sürgüne tabi tutuldu. Yine başka bir camiye hocamızı sürmüşler. Hazreti Ali'nin deyimiyle 'Haksızlığı susan dilsiz şeytandır', İsmet Paşa'nın deyimiyle 'Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmazsa o ülkenin geleceği her zaman karanlıktır'. Sayın Diyanet İşleri Başkanı ve Cumhurbaşkanımız, bu haksızlığın karşısında suskun kalıyorsunuz. Bir din adamına yapılan muameleye bizler suskun kalmayacağız. Fuat hocanın sonuna kadar arkasında olacağız. Bu ülkede vicdan ve doğrular kazanacak."

Tekin, 30 yılda gençlik kollarından, genel başkan yardımcılığı görevine geldiğine değinerek, "Kimse Gezi Parkı'nın nerede olduğunu bilmezken Gezi Parkı'na 18 ay önceden gidip oraya çadır kuran 8 arkadaşla bu mücadeleyi başlatan siyasetçiyim. İstanbul'daki imar rantına direnen 160 dava açan siyasetçiyim. Nerede mağduriyet olursa ordayım. Birkaç arkadaş çıktı. Sanki Gezi Parkı'nın öncesi yokmuş gibi konuştu. Gezi Parkı'nın ardında CHP'yi ve Gürsel Tekin'i görürsünüz" şeklinde konuştu.

Başörtüsü serbestliğine de değinen Tekin, bir ülkede kadının ekonomik özgürlüğünün olmaması halinde kıyafet özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini, sadece geçen ay büyük çoğunluğu başörtülü 38 kadından 16'sının intihar ettiğini, 22 kadının ise şiddet mağduru olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset