2015'te Meclis'i bekleyen kritik konular!

Siyaset, 2015’e her kademede koltuk savaşlarının yaşanacağı sıkı bir gündemle giriyor. Başkanlık sistemi gibi yeni bir modelin de kapısını açabilecek siyasi tabloları yaratabilecek 2015 takviminden kritik satır başları şöyle: -Dört eski bakanın Yüce Divan

2015'te Meclis'i bekleyen kritik konular!
Siyaset, 2015’e her kademede koltuk savaşlarının yaşanacağı sıkı bir gündemle giriyor. Başkanlık sistemi gibi yeni bir modelin de kapısını açabilecek siyasi tabloları yaratabilecek 2015 takviminden kritik satır başları şöyle:
 
-Dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceği karara bağlanacak.
 
-Tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketi TBMM Genel Kurulu’na gelecek.
 
-Demokratikleşme paketi, kişisel verilerin korunması ve ekonomi yasaları gündemde olacak.
 
-AK Parti ve MHP teşkilatlarında kongreler olacak. CHP’de ise milletvekili olmak isteyen yerel yöneticiler görevlerini bırakacak.
 
-Genel seçimler nedeniyle Ulaştırma, Adalet ve İçişleri bakanları yasa gereği seçimden üç ay önce koltuğu bırakacak. Kabinede üç döneme takılan bakanların da seçim öncesi değişebileceği konuşuluyor.
 
-Anayasa Mahkemesi seçim barajı ile ilgili kritik bir karar alacak.
 
-Haziran ayında genel seçim yapılacak. Kabine ve Meclis büyük oranda yenilenecek.
 
-AK Parti’nin seçimlerde elde edeceği çoğunluğa göre başkanlık sistemi yeniden Türkiye’nin gündemine gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler