Safranbolu, UNESCO Mirası, Uzak Doğu'dan Turist Akınına Uğruyor

UNESCO listesindeki Safranbolu, Uzak Doğu'dan yoğun ilgi görüyor. 2024'ün ilk çeyreğinde 125 ülkeden 9,201 turist ağırlayan ilçe, özellikle Tayvanlılar tarafından tercih ediliyor.

Safranbolu, UNESCO Mirası, Uzak Doğu'dan Turist Akınına Uğruyor

Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor ve dünyanın en iyi korunan kentleri arasında gösteriliyor. Osmanlı mimarisinin eşsiz örneklerini barındıran bu ilçe, özellikle Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

2024 yılının ilk çeyreğinde ilçe, 125 farklı ülkeden toplamda 9 bin 201 yabancı ziyaretçi ağırladı. Bu ziyaretçiler arasında Tayvanlı turistler ilk sırada yer alıyor. İlçeyi ziyaret eden 5 bin 438 Tayvanlı turistin yanı sıra, 2 bin 146 Çinli turist de Safranbolu'yu tercih etti. Tayland, Japonya, Güney Kore, Hindistan, ABD, Malezya, Almanya ve Rusya'dan gelen ziyaretçiler de Safranbolu'nun kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.

Tayvan'dan gelen ziyaretçilerden Queenie Sung, Safranbolu'nun Tayvan'da oldukça tanınan ve sevilen bir yer olduğunu belirtti. Sung, "Safranbolu huzurlu ve alışveriş yapmak, kısa yürüyüşler için ideal bir yer. Bu nedenle burayı sıklıkla ziyaret etmeyi tercih ediyoruz" dedi.

Safranbolu, hanları, hamamları, konakları, çeşmeleri, camileri ve köprüleriyle bir açık hava müzesini andırıyor. Ayrıca, bölgedeki anıt eserler, kanyonlar ve mağaralar da kültür turizminde ilgi çekici noktalar arasında yer alıyor. İlçe, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayarak kültürel mirasını dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

safranbolu.webp

safranbolu-001.webp

safranbolu-002.webp

safranbolu-003.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler