Ramazan Ayında Kırmızı Et Fiyatları Sabitlenecek

Ramazan'da Ankara ve İstanbul'da, ESK ve PERDER iş birliğiyle kırmızı et fiyatları sabitlenerek, dana kıyma 324 TL, kuşbaşı 354 TL'ye satılıyor, tüketici memnuniyeti sağlanıyor.

Ramazan Ayında Kırmızı Et Fiyatları Sabitlenecek

Ankara ve İstanbul'da, Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarının sabit tutulmasını sağlamak amacıyla Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) ve İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) arasında önemli bir protokol imzalandı. Bu anlaşma, vatandaşların kırmızı eti piyasa fiyatının altında satın alabilmeleri için hayata geçirildi.

Protokol sayesinde, Ankara PERDER'e bağlı marketlerde dana kıymanın kilogram fiyatı 324 TL, dana kuşbaşı fiyatı ise 354 TL olarak belirlendi. Benzer şekilde, İstanbul'daki PERDER üyesi marketlerde de fiyatlar aynı oranda sabitlenerek, ramazan ayında kırmızı ete erişimi daha uygun hale getiriyor.

Abidinpaşa'da bir marketin müdürü olan İbrahim Ünsal, alınan kararın hem vatandaşları hem de perakendecileri memnun ettiğini belirtti. Ünsal, "Kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi, müşterilerimizin alım gücünü koruyarak, et tüketimini artırmamıza yardımcı oluyor. Marketlerimizde et ürünlerine olan talep arttı ve vatandaşlarımız sabit fiyat avantajıyla alışverişlerini gerçekleştiriyorlar" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler