Niğde'de kaza! 3 kişi öldü 41 kişi yaralandı

Niğde'de 43 üniversite öğrencisini taşıyan otobüs kaza yaptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti 41 kişi yaralandı.

Niğde'de kaza! 3 kişi öldü 41 kişi yaralandı

Niğde'de yaşanan trafik kazasında 3 kişi yaşamını şoför dahil 41 kişi ise yaralandı.

KAHREDEN KAZA

Kaza, dün saat 04.00 sularında Adana-Konya otoyolu, Niğde Ulukışla İlçesi Güney köyü mevkisinde yaşandı. Adana'da AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gençlik etkinliğinden Konya'ya dönmeküzere yola çıkan 43 üniversite öğrencisinin bulunduğu Hasan Akgül komutasındaki otobüs, kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada, Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi 2'nci sınıf öğrencisi İlayda Karakoca ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Ömer Faruk Küçük, Konya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Sude Akkuş da hastanede hayatını kaybetti. Durumu ağır olan şoför Hasan Akgül'ün de aralarında olduğu 41 yaralı ise hastanelerde tedaviye alındı.

ŞOFÖR UYUMUŞ

Kazanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakan, milletvekili ve diğer partilerden isimler, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine taziyelerini iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Niğde'ye gelerek, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.Süleyman Soylu, otobüs şoförünün uyuması sonucu kazanın meydana geldiğini açıkladı. Vefat eden öğrencilerin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından memleketlerine gönderildi.

YARALILARIN SON DURUMU

Niğde Valiliği, yaralıların son durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Tedavisi tamamlanan toplam 18 yaralının taburcu işlemleri yapılmış olup, 23 yaralının tedavilerine Niğde, Konya, Kayseri, Ankara ve Çorum'da hastanelerde devam edilmektedir. Meydana gelen bu elim kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Erdoğan ''Yargı Gerekeni Yapacak''

Erdoğan ''Yargı Gerekeni Yapacak''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler