Kars Sarıkamış'ta Baharla Birlikte Meralar Canlandı

Kars Sarıkamış'ta baharın gelmesiyle, besiciler karların erimesi sonrası altı aydır ahırda olan hayvanlarını meralara çıkardı. Hava sıcaklığı 19 dereceye ulaştı, doğa yeşerdi.

Kars Sarıkamış'ta Baharla Birlikte Meralar Canlandı

Kars'ın soğuk ve zorlu kış şartlarından sonra gelen bahar mevsimi, Sarıkamış ilçesinde hayatı yeniden canlandırdı. Karların erimesi ve hava sıcaklığının gündüzleri 19 dereceye ulaşmasıyla birlikte, bölge besicileri yaklaşık altı ay süren ahır hayatının ardından hayvanlarını doğal meralara çıkarmaya başladı.

Yaklaşık yarım yıl boyunca ahırlarda beslenen koyun, kuzu ve inekler, 2 bin 400 metre rakımlı Yağbasan Çatal Dere bölgesine taşındı. Hayvanlar, sonbahara kadar bu alanda serbestçe otlama imkanı bulacak. Erken yağan ve geç kalkan karlar nedeniyle yükselen yem maliyetlerinden dolayı bu dönem, besiciler için ekstra önem taşıyor.

Besici Erkan Sarı, kışın uzun ve zorlu geçişinin ardından meralara çıkmanın rahatlığını ve mutluluğunu dile getirdi. Sarı, "Hayvanlarımızı kıştan sonra ilk defa bugün çıkardık. Yaklaşık altı aydır kapalı olan hayvanlarımız için ve bizler için de doğa ile buluşmak büyük bir sevinç kaynağı" dedi.

Yüksek maliyetlere rağmen hayvancılığın kendileri için vazgeçilmez bir geçim kaynağı olduğunu belirten Sarı, baharın gelmesiyle birlikte umutlarının da yeşerdiğini ifade etti.

kars-sarikamista-baharla-birlikte-meralar-canlandi.webp

kars-sarikamista-baharla-birlikte-meralar-canlandi-001.webp

kars-sarikamista-baharla-birlikte-meralar-canlandi-002.webp

kars-sarikamista-baharla-birlikte-meralar-canlandi-003.webp

kars-sarikamista-baharla-birlikte-meralar-canlandi-004.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler