Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sabah erken saatlerde meydana gelen depremler bölgede tedirginliğe yol açtı. İlk sarsıntının ardından kısa aralıklarla iki deprem daha kaydedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 06.16’da merkez üssü Sındırgı olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İlk depremden yalnızca birkaç dakika sonra, 06.20 ve 06.21’de bölgede 4.3 büyüklüğünde iki ayrı sarsıntı daha yaşandı.
Ardışık depremler Balıkesir merkez ve çevre ilçelerde de hissedildi. Vatandaşlar özellikle ilk sarsıntının güçlü hissedildiğini belirtirken, bölgedeki bazı kişiler evlerinden dışarı çıktı.
AFAD ve ilgili kurumlar bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. İlk belirlemelere göre depremler nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi, ancak ekiplerin saha taramaları sürüyor.
Uzmanlar, birbirine yakın zamanlarda meydana gelen bu sarsıntıların bölgedeki fay hatlarının aktif olduğuna işaret ettiğini belirterek dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
Kaynak:AA