Ankara'da roket fabrikasında patlama! Ölü ve yaralılar var

Ankara'da roket fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Fabrikanın üretimhane bölümünde meydana gelen patlamada, hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu öğrenildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında sabah saatlerinde yaşanan patlamada 5 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. MSB tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Şahin, meydana gelen patlamaya ilişkin, fabrika tesislerinin önünde 5 işçinin vefat ettiğini açıkladı.

Şahin, patlamanın ilk izlenimlerine göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığını düşündüklerini kaydederek, “08.45 sıralarında MKE'ye bağlı Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde ilk izlenime göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana geldi ve orada çalışan 5 işçimiz vefat etmiştir. Şu anda cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyorlar orada. Gerek otopsi gerek teknik çalışmalar cumhuriyet savcılarımız koordinesinde yürütülüyor. Daha teknik çalışmalar neticesinde net bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız. Orada çalışanların tamamına ulaşıldı. Orada çalışan 5 işçi var. Göçük altındaki herkese tamamen ulaşıldı” açıklamalarında bulundu.

Elmadağ'ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi. Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu.

ankarada-roket-fabrikasinda-patlama-olu-ve-yaralilar-var.jpg
ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Fabrikada patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti. Olayda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

ankarada-roket-fabrikasinda-patlama-olu-ve-yaralilar-var-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler