Adana'da sabah saatlerinde korkutan deprem! Büyüklüğü açıklandı

Adana'da deprem meydana geldi.

Adana'nın Kozan ilçesinde 08.44'te deprem meydana geldi.

Depremin büyüklüğünün 5.5 olduğu, 11.27 km derinlikte gerçekleştiği açıklandı.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." ifadesini kullandı.

adanada-korkutan-deprem.jpg

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde kimi vatandaşlar valizlerini kimileri de sadece bebeklerini alarak dışarı çıktı.

Fatma Küra isimli vatandaş, “Mutfakta yemek yapıyordum. Beşik gibi sallandı bina. Hemen dışarı çıktım. Şubat ayındaki depremler kadar hissedilmedi ancak çok korktum” ifadelerini kullandı.

Yurt dışından Adana’ya gelen Filiz Gülaşı ise, “Şubat ayındaki depremleri hissetmedim. Ancak çok korktum. Dışarı çıktım hemen” dedi.

adanada-korkutan-deprem-001.jpg

METRUK BİR EV HASAR GÖRDÜ

İlk belirlemelere göre, Kozan ilçesi Tufanpaşa Mahallesi'ndeki metruk bir binada, deprem nedeniyle hasar meydana geldi. Kısmen zarar gören ve kimsenin yaşamadığı bina çevresinde önlem alındı.

Öte yandan, ilçedeki bazı iş yerlerinde de küçük çaplı hasar oluştu.

Kaynak:AA - İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler