63 yaşında mühendis oldu

Kütahya'da ekonomik nedenlerden dolayı 40 yıl önce yarım bıraktığı üniversiteye afla dönen Üzeyir Aydın İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Aydın mezuniyet törenine ailesi ve torunlarıyla katıldı.

63 yaşında mühendis oldu

Kütahya’da, ekonomik nedenle 40 yıl önce yarım bıraktığı üniversiteye afla dönen Üzeyir Aydın (63), 24 dersini verip, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Çok mutlu olduğunu belirten Aydın, “Kaldığım yerden devam ederim, diyordum ama müfredat değiştiği için 24 ders daha aldım, stajlarımı yaptım. Gençlere göre zor olsa da uyum sağlamaya çalıştım” dedi.

Kütahya’da yaşayan, evli ve 2 çocuk ile 2 torun sahibi olan Üzeyir Aydın, 1978 yılında Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü kazandı.

Üniversitede 3’üncü sınıfa gelen Aydın, 1982 yılında ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle öğrenimini bırakmak zorunda kaldı.

Kentte güvenlik ve kamera sistemleri işi yapan Aydın, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı’nın çıkardığı üniversite affıyla birlikte yeniden kaydoldu.

Aydın, bu kez Balıkesir’den kaydını Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne aldırdı.

40 YIL SONRA MEZUNİYET

Örgün öğrenimle 24 dersini vererek, üniversiteyi bitiren Üzeyir Aydın, 40 yıl sonra inşaat mühendisi olarak mezun oldu.

63 yaşında diplomasına kavuşan Aydın’ı, mezuniyet töreninde, babası Kazım Aydın (90) ve ailesi de yalnız bırakmadı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, sahneye torunlarıyla çıkan Aydın, belgesini Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın elinden aldı. Mezuniyet sevincini sınıf arkadaşlarının yanı sıra ailesiyle birlikte yaşayan Aydın, çok mutlu olduğunu söyledi.

Ailesinin ekonomik sıkıntıları nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını anlatan Üzeyir Aydın, “2018 yılında Balıkesir’den Kütahya’ya naklimin yapılması için müracaat ettim. Kaldığım yerden devam ederim, diyordum ama müfredat değiştiği için 24 ders daha aldım. Stajlarımı yaptım. Gençlere göre zor olsa da uyum sağlamaya çalıştım. Babam 90 yaşında beni görmeye geldi. Çocuklara ve gençlere örnek olmasını istedim. Hiç yılmasınlar, okusunlar ve çalışsınlar; biraz uğraşmak gerekiyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler