Malatya Seçim sonuçları 2023! 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi Sonuçları

14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimine artık çok kısa bir süre kaldı. Malatya Seçim sonuçları 2023! 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi Sonuçları ve tüm detaylar bu sayfada…

Malatya Seçim sonuçları 2023! 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi Sonuçları

Türkiye 14 Mayıs 2023 Pazar günü sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin sonuçları herkes tarafından merak ediliyor. Malatya Seçim sonuçları 2023! 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi Sonuçları ve bütün ayrıntılar…

Malatya Seçim sonuçları 2023! 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi Sonuçları

Genel seçimler geldi çattı. 14 Mayıs’ta Türkiye sandık başına gidecek, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek için oy kullanacak. Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce (çekildi) ve Sinan Oğan’dan birini seçecek.

28. Dönem Milletvekilliği için ise partilere verilecek oylar etkili olacak. Bu oylar hangi partinin illerden kaç milletvekili çıkaracağını ortaya çıkaracak. Partilerin kurduğu ittifaklar milletvekilliği için önemli rol oynayacak. İttifak’ın alacağı oy oranı barajı geçerse, İttifak’ta bulunan bütün partilerin milletvekili çıkarmaları halinde TBMM’ye girme hakkı bulunacak.

MALATYA SEÇİM SONUÇLARI 2023!

Oy kullanma işleminin saat 17:00’de sona ermesinin ardından sayım işlemine geçilecek. Seçim yasaklarının kaldırılması ile de sonuçlar ilan edilmeye başlanacak.

Malatya Seçim sonuçları 2023! 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi SonuçlarıMalatya Seçim sonuçları 2023! 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi Sonuçları

OY VERME SÜRECİ

Oy Verme İşlemi Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor?

YSK'dan yapılan açıklamada; "Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak'' denildi. YSK'nın oy verme saatlerine ilişkin kararına göre; Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Oy Nasıl Kullanılır?

- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

- Cep telefonuyla kabine girmeyin.

- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

- Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

- Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Oy Kullanacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

- Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir.

- Nerede oy kullanacağınızı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra www.ysk.gov.tr internet sayfamızın "Nerede Oy - Kullanacağım" bölümünden öğrenebilirsiniz.

- Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.

- Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir), Askeri öğrenciler, Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar oy kullanamazlar.

Seçim Günü Yasakları

Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler