İYİ Partili Akgül’den Milli Eğitim’e sert eleştiri

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Yomra’da düzenlenen etkinliğe katılmayan ilçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yıldırım’ı eleştirdi.

İYİ Partili Akgül’den Milli Eğitim’e sert eleştiri

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Yomra Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Günleri etkinliğine katılmayan Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yıldırım'ı eleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu hareketi ile Yomra'ya zarar verdiğini belirten Akgül, "Yomra tarihinde ilk defa Kitap Günleri etkinliği yapılıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortada yok. Buraya katılmayacaklar da nereye katılacaklar?" diye sordu.

BU YAPILAN YOMRA'YA ZARAR VERMEKTİR
Yomra Belediyesinin Yomra'daki okullara her alanda çok ciddi destekler verdiğini hatırlatan İYİ Parti İlçe Başkanı Akgül, "Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık döneminde okullardan gelen her talebe olumlu yanıt verilmiş, eğitim camiasına, okullarımıza, öğrencilerimize çok ciddi hizmetlerde bulunulmuştur. Belediyemiz tarafından; belediye görevi olmamasına, belediyemize ek maddi külfet getirmesine rağmen okullarda hangi işlerin yapıldığını herkesten en iyi Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü bilir. Belediyemiz bu çalışmaları asla reklam konusu da yapmamıştır. Çünkü eğitim meselesini, Milli Eğitim camiasını biz hep siyaset üstü görmüşüzdür. Lâkin inkar edilirse hepsini kamuoyuna tek tek açıklarım... Bunların yanında belediyemiz tarafından Yomra'da kültür etkinliklerine hız verilmiş ve Yomra tarihinde bir ilk olarak Kitap Günleri etkinliği düzenlemiştir. Lâkin direk olarak Milli Eğitimi ilgilendiren bu etkinliğe Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü camiası katılmamıştır. Bu yapılan Yomra'ya zarar vermektir. Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kitap Günlerine katılmayacakta daha nereye katılacaktır?" diye konuştu.

İYİ Partili Akgül’den Milli Eğitim’e sert eleştiri

ÖĞRENCİLERİ SİYASETE ALET ETTİLER
Yomra Belediyesinin bir kamu kurumu olduğunu ve Kitap Günleri etkinliğinin de kamu programı olduğunu belirten Akgül sözlerini şu şekilde tamamladı: "Okullardaki öğrencileri bazı siyasilere teslim edip ilçe dışına yollayan, milletin okullara gönderdiği evlatlarını siyaset malzemesi yaptıran Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü, bir kamu kurumu olan Yomra Belediyesinin kamu programına katılmadığı gibi öğrencilerin katılmaması için de seferberlik ilan ediyor. Bu yapılan nezaketsizliği misli ile kendilerine iade ediyorum. Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü siyaset yapmak istiyorsa görevini bıraksın, istediği kulvarda siyasete başlasın. Buna saygı duyarım. Lâkin devletin siyaset üstü olması gereken makamında siyasi oyunlara alet olursa, politik hareket ederse her platformda karşına çıkarım. Bundan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yakından takip edeceğimi ve siyasi her hamlelerini ifşa edeceğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim