Ekrem İmamoğlu duyurdu! O ilçede oylar yeniden sayılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla, CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçesinde tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurdu.

Ekrem İmamoğlu duyurdu! O ilçede oylar yeniden sayılacak

Ekrem İmamoğlu, oyların yeniden sayılma kararını duyurdu. Sandıktan CHP adayının önde çıktığı İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde oylar yeniden sayılacak.

CHP'nin sandıktan birinci çıktığı Gaziosmanpaşa ilçesinde seçim kurulu AK Parti'nin itirazını kabul ederek oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı sosyal medya hesabından şu sözlerle eleştirdi:

"Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz."

Gaziosmanpaşa'yı CHP'li aday Hakan Bahçetepe bin oydan az bir farkla kazanmıştı.

AK Partili aday Hasan Tahsin Usta 107.636 oy alırken CHP'li Bahçetepe 106.757 oy almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim