CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez'den fındık fiyatlarına tepki! "Üreticinin emeğinin gaspıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, açıklanan fındık fiyatlarına tepki gösterdi.

CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez'den fındık fiyatlarına tepki! "Üreticinin emeğinin gaspıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan fındık fiyatlarının tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Açıklanan fiyatların üreticilerin maliyetini bile karşılamadığını belirten Av. Sibel Suiçmez;

“Hasata başlanılmış olmasına rağmen fındık fiyatının açıklanmamasının fındık üreticisinin mağduriyetine yol açtığını belirterek hemen fındık fiyatının açıklanmasını talep etmiştik.

Ancak bugün açıklanan fındık fiyatı tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Maliyet hesabı yaparak açıklanacak fındık fiyatının en az 120 TL olması gerektiğini söylemiştik. Buna rağmen iktidar üreticiyle adeta dalga geçerek, maliyeti bile karşılamayacak şekilde fiyatı 82.50 TL olarak açıklamıştır. Bu fiyat açıklamasıyla hükümet fındık üreticisini yok saymıştır. Fındık üreticisinin emeğini gasp ederek, fındık tüccarlarını koruma yolunu tercih etmiştir.

İktidar açıkça üreticiye binbir zahmetle ve masrafla yetiştirdiğin fındığı dalında bırak demektedir. Fındık üreticisi bu durumda belki fındığı dalında bırakacaktır ama ayrıca bu iktidarı da yerel seçimlerde sınıfta bırakacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim