CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan pankart açıklaması: "Aklınızı başınıza alın"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şehirde bulunan 200 pankartın AK Parti tarafından toplatıldığını açıkladı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, büyük emekle asılmış 200 pankartın Ak Parti tarafından toplatıldığını ve Millet İttifakı pankartlarına bile tahammülü olmadıklarını sert ifadelerle açıkladı. 

Ak Parti tarafından her yerin pankartla donatıldığı ve kendi pankartlarını asacak boşluk bulamadıklarını dile getiren Kaya, tahammülsüzlüğün sebebini sordu.

Kaya, “Yaklaşık bir aydır Trabzon’da bütün boşluklar AKP pankartları ve afişleriyle donatıldı. İnanın biz kendi afişlerimizi asacak yer bulamadık. Bulabildiğimiz o küçücük boşluklara afişlerimizi astık. Biz de seçim çalışmalarımızı yapmaya çalışıyoruz ama dün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a gelecek diye bütün pankartlarımızı ve afişlerimizi söküp atmışlar. Hiçbiri bir yerde yok. Köprüye bakın; bütünüyle AKP’nin afişleriyle dolu. Üst geçitler, köprüler, her taraf… 

Bizim bir afişimize bile tahammül edemiyorlar. Böyle bir şey olamaz! Böyle bir nezaketsizlik, seviyesizlik, kalitesizlik olamaz. Biz de bu ülkenin bir siyasi partisiyiz, hatta bu devleti kuran siyasi partiyiz. Bizde mi aynı şeyi yapalım? Ayıptır, böyle siyaset olmaz, böyle çirkeflik olmaz. Ey AKP yetkilileri, bunun kimin yaptığını biliyoruz! Sizin afişlerinize dokunulmazken, bizim bütün afişlerimiz sökülüp atılıyorsa bunun sorumlusu sizsiniz!” diye konuştu.

<iframe width=" class="img-fluid detail-photo " src="https://www.haber61.net/uploads/2023/05/chp-trabzon-milletvekili-ahmet-kayadan-pankart-aciklamasi-aklinizi-basiniza-alin1.jpg" style="width: 750px; height: 439px;" />

AFİŞLERİMİZİ YERİNE ASTIRIN!
Ardından Trabzon’un yetkililerine seslenen Kaya, “Buradan Trabzon Valisi’ne sesleniyorum Sayın Valim, Emniyet Müdürüne sesleniyorum Sayın Emniyet Müdürüm, Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım; bu afişlerimiz ve pankartlarımız size emanetti. Ama görüyorum ki hiçbir tanesi yerinde yok. AKP’nin, MHP’nin bir tane afişine dokunulmamış ama bizim hiçbir afişimiz bırakılmamış. Ayıptır! Bu afişlerimiz nerde ise, kim söktüyse bunu tespit edin ve lütfen afişlerimizi yerine astırın. Şimdi biz de sizin yaptığınız gibi mi yapalım, biz de çıkıp oraya oradaki afişleri mi söküp atalım? Ahlaklı, vicdanlı insana yakışır mı bu?” şeklinde belirtti.

SİYASETİN KİRLİ ALANINA BİZİ ÇEKMEYE ÇALIŞMAYIN
Siyasetin kirli alanına çekilmeye çalışıldıklarını kaydeden Kaya, “Ey AKP yetkilileri, aklınızı başınıza toplayın. Yakışacak işler yapın. 21 yıldır iktidardasınız ama yaptığınız işler hiç yakışmıyor, hiç doğru değil. İktidar partisi olarak sorumluluk sizde. Büyükşehir belediyesi sizde, bütün makamlardaki, bütün koltuklardaki isimleri siz atadınız. O pankartları koruma kollama görevi de iktidar partisinin, İçişleri Bakanının, Sayın Valinin, Emniyet Müdürünün.

Bakın bir tane pankartımız yok, bir tane, ayıptır! Gerçekten ayıptır. Böyle bir siyaset olamaz, herkes aklını başına toplasın. Bu siyasetin kirli alanına bizi çekmeye çalışmayın, o alana biz girmeyeceğiz. Biz düzgün yürüyüşümüzü sonuna kadar sürdüreceğiz ama siz de yakışan işler yapın. Bu tür küçük işlere tevessül etmeyin, ayıptır ya!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim