CHP Trabzon Milletvekili adayı Murat Özçilingir: "Üreten konumdan ithal eder konuma geldik"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayı Murat Özçilingir, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP Trabzon Milletvekili adayı Murat Özçilingir: "Üreten konumdan ithal eder konuma geldik"

Cumhuriyet Halk Partinis (CHP) Milletvekili adayı Murat Özçilingir, seçim çalışmaları kapsamında mahalle ve dernek ziyaretlerini sürdürüyor.

Özçilingir, yanlış politikalar sonucunda Türkiye’nin tarımsal üretimi dengesinin bozulduğunu, ülkenin kendine yetebilen konumundan ithal eder konuma geldiğini açıkladı. Özçilingir, “Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez şeker ithal ettik. Çiftçimizin şeker pancarına kota koyduk, fabrikaları sattık. Fındık ve çay üreticilerimiz halen çözüm bekliyor.” dedi.

ÜRETEN KONUMDAN İTHAL EDER KONUMA GELDİK
Türkiye’nin kendi kendine yetebilen ülke konumundan ithal eder konumuna geldiğini açıklayan Özçilingir, “Türkiye, dünyada kendi kendine yetebilen, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle yedi ülkeden biriydi. Şimdi dışardan ithal eder duruma geldik. Bu bizim için ciddi kayıptır. Hem döviz çıktısıdır. Hem de senin milyonlarca bu işten ekmek kazanan çiftçini bitirmektir. Ülkemizde şeker fabrikalarını sattık. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez şeker ithal ettik. Çiftçimizin şeker pancarına kota koyduk, fabrikaları sattık. Ürün yeterli gelmeyince gittik dışardan aldık. Daha düne kadar tekel fabrikalarımız vardı. Daha düne kadar tütün üretimi vardı, bugün neden yok? Amerika’nın çiftçisi, tütün üreticisi kazanırken bizimki neden kazanmıyor? Bugün hayvancılık neredeyse bitme noktasına geldi. Süt ürünleri aşırı pahalanırken kırmızı eti de dışarıdan alıyoruz. Fındık ve çay üreticilerinin sorunları halen çözülebilmiş değil. Üreticiler mağdur oldu, çözüm söz verildiği halde bulunmadı. ” diye konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili adayı Murat Özçilingir Üreten konumdan ithal eder konuma geldik

ETKİN HALE GETİRECEĞİZ
Millet İttifakı iktidarlığında tarımla ilgili yapılacak düzenlemeleri özetle anlatan Özçilingir, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nı “Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı” olarak yeniden yapılandıracağız. Şehir tarımını ve topraksız dikey tarımı destekleyeceğiz. Tarımsal Kurumları yeniden yapılandıracak, Et ve Süt Kurumu, Çay-Kur, TMO gibi KİT’ler ile tarımsal kooperatif ve birlikleri çiftçiyi ve üretimi destekleyecek şekilde etkin hale getireceğiz. Tarım topraklarımızı ve meralarımızı koruyacağız. Tarım sektöründeki kayıt dışılığın önlenmesini ve tarım işçilerinin sosyal haklarının güçlendirilmesini sağlamak amacıyla, sektörün çalışma koşullarına uygun sigorta destek modellerini uygulamaya koyacağız. Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Çiftçilere kullandığı tohum maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili adayı Murat Özçilingir Üreten konumdan ithal eder konuma geldik

EKREM İMAMOĞLU TRABZON’UN ŞANSI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon için bir şans olduğunu her defasında dile getiren Özçilingir, “14 Mayıs’ta yapacağımız seçimlerde cumhurbaşkanlığı makamına Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu getireceğiz. Aynı zamanda ittifakımızın değerli genel başkanları cumhurbaşkanlığı yardımcılığına gelecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Trabzon’un öz evladı Sayın Ekrem İmamoğlu da cumhurbaşkanı yardımcılığına gelecek. Sayın Ekrem İmamoğlu, Trabzon için bir şans. Bu seçimi kazanıp iktidara geldiğimizde de çok önemli bir görev üstlenecektir. Yatırımlardan sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır. Biz de bu şansı iyi değerlendirmek durumundayız. Trabzon’umuzun ve şehrimizin buna ihtiyacı var. Yatırımlara ihtiyacımız var. Bu zamana kadar şehrimiz boş vaatlerle bugüne getirildi. Ak Parti’nin açıklamış olduğu projelerde ne var. Demiryolu ve çevre yolu. Biz bunu 16 yıldır duyuyoruz. 4 dönem iktidarsınız 2007-2023 yılları arasını söylüyorum. O günle bugün arasında söylemler aynı yapılan bir şey yok. Trabzon şehri kaybediyor. Söylemler değil, artık bizim icraatımız konuşacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim