CHP Trabzon Milletvekili adayı İlker Akıncı: "Çöple dolgu yapan tek belediye"

CHP Trabzon Milletvekili adayı İlker Akıncı, Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde ziyaretlerine devam etti.

CHP Trabzon Milletvekili adayı İlker Akıncı: "Çöple dolgu yapan tek belediye"

CHP 28. Dönem Trabzon Milletvekili Adayı İlker Akıncı, Çarşıbaşı’nın nabzını tuttu. Ilçenin sorunlarını gündeme getiren Akıncı, “22 yıllık iktidarın bakanı aldığı tüm yetkiye rağmen ilçeye doğal gaz getiremiyorsa Çarşıbaşı halkı iyi düşünmeli.” derken sahil dolgusuyla ilgili “Dünyada çöple dolgu yapan tek belediye Çarşıbaşı Belediyesidir” dedi.

BİZİ KAPIDAN İÇERİYE ALMAYAN İNSANLAR KAPIDA KARŞILIYOR
Trabzon’un 18 ilçesinde toplumun her kesimine ulaşan CHP milletvekili adaylarından İlker Akıncı sahada teveccühün arttığını belirterek “Trabzon’un 18 ilçesinde bir buçuk aydır karış karış geziyoruz. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. 9 yerel ve genel seçimlerde çalıştım. Hiç bu kadar sahada cumhuriyet halk partisine bu kadar teveccüh olduğu bir dönemle karşılaşmadım. Bizi kapıdan içeriye almayan insanlar artık kapıda karşılıyor. Toplumun her kesimi sorunlarını, beklentilerini ve bizden çözüm istediklerini iletiyorlar. Moralimiz yüksek. Saha üstünlüğünü de kazandık. Gittiğimiz her yerde insanlar bizi kucaklıyor. 14 Mayıs’ta Trabzon halkının Cumhuriyet Halk Partisine, Millet İttifakı’na en büyük desteği vereceğine inanıyoruz. Her adayımız Trabzon’da doğmuş, büyümüş, şehrimizin sorunlarıyla hasbihal olmuştur. Diğer siyasi partiler gibi birinci sıra adayıyla çalışma gibi programımız yok. Birinci sıra adayımızla altıncı sıra adayımız arasında fark yok.” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE YÖNELİK POLİTİKAMIZ VAR
Akıncı, “Biz bu seçim döneminde kırsal kesimden de çok büyük destek alıyoruz. Bu dönem Millet İttifakı’yla Türk siyasi tarihinin farklı siyasi yelpazesinde olan partileri bir araya getirerek toplum her kesimine göre politikalar üretiyoruz. Bunlar kırsal kesimi de kapsıyor. Özellikle Çarşıbaşı’nda kırsaldaki vatandaşlarımızın genel problemleriyle ilgili kapanan belde belediyeleri, taşımalı eğitim, tarım ve hayvancılığın AK parti iktidarında çökertilmesi sonucunda ortaya çıkan kaos ve buna göre ürettiğimiz politikalarımız çok çabuk kabul gördü. Bizden bir an önce ülkeyi normal haline getirmemizi, refahın, üretimin tekrar oluşturulmasını istiyorlar.

İKTİDARIN BAKANI HİZMET GETİREMİYORSA ÇARŞIBAŞI İYİ DÜŞÜNMELİ
Çarşıbaşı, Keşan’ın, balıkçılığın başkenti. Biz Çarşıbaşı’nın sorunlarının çözümüne özel önerilerimiz var. Çarşıbaşı’nın sorunlarını iyi biliyoruz. Doğal gaz sorunu var. Biz 15 yıldır Trabzon’a gelen doğal gazı Çarşıbaşı’na getiremiyorsak burada sıkıntı var demektir. Bu gibi sorunlarla alakalı 14 Mayıs’ta iktidar olmamız durumunda çözümlerimiz hazır. Çarşıbaşı’nın sorunları genel merkezimize raporlandı, çözülemeyecek sorunlar da değil. 2019 yılında İçişleri Bakanı, bu yıl içerisinde doğal gazın ilçeye geleceği sözünü vermişti. 22 yıllık iktidarın bakanı aldığı tüm yetkiye rağmen ilçeye doğal gaz getiremiyorsa bunu da Çarşıbaşı halkı iyi düşünmeli. Bu gerçekleşmediği gibi ilçenin altyapısı da yapılmadı. Derin deşarj sistemi düzgün çalışmıyor. Tüm atıklar direkt olarak denize bırakılıyor. İleri derece biyolojik arıtma tesisi kurulması gerekir. Bu tüm Trabzon’un ihtiyacı.” şeklinde konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili adayı İlker Akıncı Çöple dolgu yapan tek belediye

İSMİ YAVUZ GRUP YOLU OLSA DA KÖY YOLU
Akıncı, Yavuz Grup Yolu ile ilgili ise “İsmi grup yolu olarak geçse de köy yolu gibi.. biz iktidar olursak ilçenin kuzey ve güneyinde bağlantılarını sağlayarak tamamlamak istiyoruz. Yayla yolları zayıf durumda. 18 ilçede en az yayla yoluna sahip ilçelerden birisi Çarşıbaşı. Asfaltlama, betonlama çalışması yapılmamış. İlçe gözardı edilmiş. Açığın kapatılması gerekiyor.” diye konuştu.

DÜNYADA ÇÖPLE DOLGU YAPAN TEK BELEDİYE
Akıncı, sözlerinin devamında “Kimsenin hoşuna gidecek dolgu alanı değil. Dünyada dolgu literatüründe çöple dolgu yapan tek belediye Çarşıbaşı Belediyesidir. Kabul edilemez. Çöple doldurulmuş alan. Çarşıbaşı güzel, sağlıklı sahile kavuşmalı. Kıyı balıkçılığının kültürel zenginlik olarak kabul gördüğü bir yer. Yüzlerce insan bundan ekmek yiyor. Karadeniz insanının kültürel değeri. İnsanımızın sahille barıştırılması lazım. Rekreasyon alanları kazandırılması lazım. Bu şekilde değil!

ÇARŞIBAŞI CHP’YE DEĞİL REFAHA OY VERECEK
Çarşıbaşı her şeyden önce Türkiye’nin bugün içerisinde bulunduğu karanlık dönemi aydınlatmak için bizi destekleyecek. Çarşıbaşı, CHP’ye değil, refah ve huzura oy verecek. Her şeyden önce hemşehrimiz var. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar olmamız durumda cumhurbaşkanı yardımcımız olacak. Çarşıbaşı eniştesi olmasından ötürü burayla da yakından ilgileniyor. Çarşıbaşı’nın bakanı olacak.” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN OY PUSULASINDA YER ALAN PARTİNİN TERÖRLE İŞBİRLİĞİ HERKESİN MALUMU
CHP’nin terör örgütüyle ilişkilendirilmesi konusunda ise Akıncı son olarak şunları söyledi: “Sahada bu tür sorularla karşılaşmıyoruz. İnsanlar kimin teröristlerle, PKK ile işbirliği yaptığını geçmiş siyasi dönemde deneyimlemiş durumda. Açıklık getirilmesi gereken bir konu. CHP’nin iki kırmızı çizgisi var. Biri vatan, diğeri bayrak. Dünyada devlet kuran tek siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizim teröristlerle, ayrılıkçı örgütlerle ulusal bütünlüğümüze karşı mücadele edecek yapının içerisinde bulunmamız mümkün değil. Millet İttifakı içerisinde yer alan partilerin ismi YSK’nın oy pusulası üzerinde var. Bize bu suçlamayı yapan siyasi erkin kendi oy pusulası içerisindeki siyasi partilerin aleni şekilde terör örgütleriyle iş birliği hepimiz tarafından, mahkeme tarafından da tespit edilmiş durumda. Bu sorunun muhatabı iktidardır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim