Ahmet Kaya’dan CHP Genel Başkanlığı’nda İmamoğlu’na destek! ‘Siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon eski milletvekili Ahmet Kaya, Genel Başkanlık için desteklediği ismi açıkladı.

Ahmet Kaya’dan CHP Genel Başkanlığı’nda İmamoğlu’na destek! ‘Siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz’

Seçimlerin sona ermesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifası gündeme geldi.

CHP eski Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki Genel Başkanlık diyaloğu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadırga TV'ye konuşan Kaya, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Üzgünüm. Milyonlarca insanın umudu bir siyasi hareketin milletvekili olarak sahalardaydık. Günlerce koşuşturduk. Elimizden geleni yaptık. Karşımızda çok orantısız bir güç vardı. Onunla gücümüz yettiğince mücadele ettik. Benim karşımda Trabzon’da Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı vardı. Devletin bütün olanakları vardı. Yetmedi. Ulaştırma Bakanlığı’na iş yapan, birbirinden güçlü para babası müteahhitler vardı. Onların gücüne Ahmet Kaya’nın gücü nasıl yetsin? Onlarla yarıştık. Devletin tüm olanakları seferber edildi. 84 milyonun hakkı olan paralar AKP seçimi kazansın diye harcandı. Bu gücün karşısında elimizden geleni yapmaya çalıştık. Fakat istediğimiz sonuçları alamadık. Gönül isterdi ki bugün bize destek veren insanlara daha moral verici daha umut verici bir konuşma yapabilelim ama siyasette gerçekçi olmak lazım.

“DOĞRULARI SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ”
Biz her zaman doğruları söylemekten korkmayın diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşları olarak doğruları söylemek zorundayız. Bizim siyasetimizin ilk günü de bugünü de böyle gelişti, böyle gelişmeye devam edecek.

“MYK ÜYELERİYLE SINIRLI OLMASI ARZU EDİLEN BİR ŞEY DEĞİL”
Ortada bir başarısızlık var. Hiç ummadığımız bir sonuç var. Başarının sahibi çok olur ama bu tür sonuçların sahibi maalesef pek çıkmıyor. Burada birinci derecede baş aktör Sayın Genel Başkanımız, MYK üyelerimizdir. Bizleriz. MYK üyelerimiz görevden alındı Genel Başkanımız tarafından. Partide bir değişim hareketi başladı. Bu değişimin sadece MYK üyeleriyle sınırlı kalması arzu edilen bir şey değil. Ben tüm partili arkadaşlarımızla konuşuyorum. Ortak kanaat Genel Başkanımızın çok saygın bir isim olduğu. Devleti çok iyi bilen çok iyi bir bürokrat ve çok iyi bir yönetici olduğu ama günün sonunda seçimi kaybettiğimiz gerçeğinin de ortada durduğu. Dolayısıyla burada birinci derecede sorumluluk Sayın Genel Başkanımıza aittir. Ben Sayın Genel Başkanımızın burada nokta koyması gerektiğini, partinin güzel yarınlarının inşası için aday olmaması gerektiğini ve ismi de ehline teslim etmesi gerektiğine inanıyorum.

“SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA BİZ DE DURUYORUZ”
Bu anlamda Ekrem İmamoğlu ve birlikte yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve gurur duyduğum değerli hemşerim, 5 yıla yakın bir süredir İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Ben gittim bizzat gözlerimle gördüm. Öyle birilerinin anlattığı hikayeler gibi değil, İstanbul adeta şantiye alanına dönmüş. 10 yerde metro inşaatı yapılan, yoksullara el uzatan, parklar-bahçeler yapan, tarihi eserleri onaran, ulaşımda, temizlikte, belediyecilik hizmetlerinin hiçbir ayağında İstanbulluları mağdur etmeyen bir Ekrem İmamoğlu var. Gördüğüm en başarılı, en çalışkan ve en vizyoner belediye başkanı. Sayın İmamoğlu bu konuda söylenecekleri söylemiştir. Ben İmamoğlu’yla yol arkadaşlığı yapacağım süreç boyunca. Ekrem İmamoğlu da Sayın Genel Başkanımıza ve partimizin kurmay kadrosuna bir değişim olması gerektiği yönünde düşüncelerini açık ve net olarak söylemiştir. Ekrem İmamoğlu’nun söylediklerinin arkasında biz de duruyoruz. Ekrem İmamoğlu ile siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz.

“ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
Ben aday olacağını düşünmüyorum Sayın Genel Başkanın. Çünkü zaman ilerledikçe partililerimizin, partiye gönül vermiş insanların ‘Sayın Genel Başkanım, artık kenarda durun lütfen ve bir ağabey olarak bu sürecin doğru yönetilmesine, partinin doğru kadroların elinde geleceğe emin adımlarla yürümesinde katkı verin’ diye çok sayıda insandan görüşler geliyor. Bunlar önümüzdeki günlerde artacaktır. Sayın Genel Başkanımız da zaten koltuk hırsı olmayan, tek amacı Türkiye’yi huzura, bolluğa, refaha kavuşturmak, Türkiye’nin doğru yönetilmesini sağlamak. Bu anlamda mücadele etmek olan Sayın Genel Başkanım da sanıyorum bu taleplere kayıtsız kalmayacak ve gereğini yapacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Seçim