Zorunlu aşı sayısı 13 oldu

Sağlık Bakanlığı çocuklar için 1 yaşından itibaren yaptırılması gereken suçiçeği aşısını zorunlu hale getirdi. Böylece zorunlu aşı sayısı 13'e çıktı. Aileler bu aşılar için hiçbir ücret ödemeyecek.Ailelere müjdeli haber Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanl

Zorunlu aşı sayısı 13 oldu

Sağlık Bakanlığı çocuklar için 1 yaşından itibaren yaptırılması gereken suçiçeği aşısını zorunlu hale getirdi. Böylece zorunlu aşı sayısı 13'e çıktı. Aileler bu aşılar için hiçbir ücret ödemeyecek.

Ailelere müjdeli haber Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, suçiçeği aşısının ücretsiz yapılmasına karar verdi. Çocukların aşı takvimine alınan suçiçeği 1 Mart tarihinden itibaren çocuklara yapılacak. Suçiçeği aşısının da takvime girmesiyle çocuklara zorunlu olarak yapılması gereken aşı sayısı da 13'e çıkmış oldu.

Hepatitler de dahil

Aşı takviminde olan ücretsiz 13 aşı türü ile dozları şöyle belirlendi: "Hepatit B 1, Hepatit B 2, Hepatit B 3, BCG Verem Aşısı, DaBT-İPA-Hib 1 (Karma Aşı), DaBT-İPA-Hib 2, DaBTİPA- Hib 3, DaBT-İPA-Hib (Rapel), KPA 1, KPA 2, KPA 3, KPA (Rapel), KKK, OPA 1, OPA 2, Hepatit A 1, Hepatit A 2, Suçiçeği." 89 TL ALINIYORDU Sağlık Bakanlığı yetkilileri özellikle suçiçeği aşısının çocuklar için hayati önem taşıdığını söyledi. Suçiçeği aşısını aileler 83 ile 89 TL arasında değişen fiyatlarla alıyordu. Ayrıca yine aşı ailenin isteğine bırakılırken yeni düzenlemeyle zorunlu hale getirildi. Bu sayede çocukların hastalanması ve birbirlerine bulaştırmasının kesin olarak önüne geçilmiş olacak.

Aile Hekimleri Yapacak

Aşılar için görev aile hekimlerine verildi. Hekimler çocukların aşı ile ilgili takvimini zamanında uygulamaya koyacak. Bakanlığın kesin talimatına göre hareket edecek doktorlar çocukları sürekli takip edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık